Τι συμβαίνει με το Αθλητικό Πάρκο "Σταύρος Κώτσης"

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί σχετικά με την πορεία των έργων στον αθλητικό χώρο του Πάρκου "Σταύρος Κώτσης" καθώς σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με απόλυτη σιγουριά πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, πριν από λίγο καιρό ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς επικοινώνησε με τον εργολάβο και τον έθεσε προ των ευθυνών του, προειδοποιώντας τον ότι θα τον κηρύξει έκπτωτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την εργοληπτική του ικανότητα στη συνέχεια σε έργα του δημοσίου.

Του Στρατή Μαζίδη

Εκτός της μεγάλης καθυστέρησης, πληροφορούμαστε πλέον ότι η Τεχνική Υπηρεσία παρακολουθεί πολύ στενά αν ακολουθούνται οι προδιαγραφές ενώ λέγεται πως αναμένεται και η αξιολόγηση όσον αφορά το υπόστρωμα, πάνω στο οποίο θα εγκατασταθεί το ταρτάν.

Μολονότι το ζήτημα του Αθλητικού Πάρκου είναι πάρα πολύ σημαντικό και αφορά τόσο τους αθλούμενους δημότες όσο και τα σωματεία που έχουν πρόσβαση σε αυτό, προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος (που δημοπράτησε το έργο) ενώ συνήθως σπεύδει να ανακοινώσει το κάθε τι, για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν τοποθετείται καθόλου. Προφανώς γιατί, όπως φαίνεται, υπήρξαν τότε κάποιες σημαντικές αστοχίες στη μελέτη, η οποία μάλλον δεν ήταν αυτό που αποκαλούμε "ώριμη".

Αυτές οι αστοχίες διακρίνονται, πρώτον σε τεχνικό επίπεδο όπου δεν υπήρχε μέριμνα για εγκατάσταση μηχανισμού ο οποίος θα καταβρέχει τον τεχνητό χλοοτάπητα αλλά και την τοποθέτηση ειδικού προστατευτικού διαχωριστικού, ούτως ώστε όσοι θα αθλούνται στα κουλουάρ του στίβου να μην διατρέχουν τον κίνδυνο να χτυπηθούν από κάποια μπάλα από όσους παίζουν ποδόσφαιρο. Κάτι που έγκαιρα διαπίστωσε η σημερινή Δημοτική Αρχή και προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις. Δεύτερον, στους όρους δημοπράτησης, αφού φέρεται ότι δεν είχαν προβλεφτεί οι απαραίτητες νομικές ρήτρες ώστε ο ανάδοχος να είναι δεσμευμένος.

Η συμβατική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών είναι 12 μήνες, συνεπώς τα έργα προβλεπόταν να ολοκληρωθούν στις 7-5-2021. Τελευταία δόθηκε μια παράταση 3 μηνών, όπως προβλέπεται από το νόμο, ήτοι το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 7-8-2021. 

Καθώς όμως οι αθλητικές δραστηριότητες φαίνεται πως επανέρχονται, ας ελπίσουμε πως η τακτική την οποία ακολούθησε ο δήμαρχος και με τον εργολάβο της πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας -όταν καθυστερούσε- και απέδωσε, θα αποφέρει αποτελέσματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Μέχρι πρότινος δεν απασχολούνταν αρκετοί τεχνίτες στο έργο ενώ δεν υπάρχει κάτι το οποίο να έχει 100% ολοκληρωθεί, ωστόσο μετά τα «γκάζια» από το Δήμο, όχι μόνο από την Τεχνική Υπηρεσία αλλά και από το Δήμαρχο, φαίνεται πως ο ανάδοχος έχει πιεστεί και κινητοποιηθεί αντίστοιχα με την εκτίμηση πως το έργο τελικά θα παραδοθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Μακάρι καθώς διαφορετικά θα προκύψουν πολυσύνθετα ζητήματα.

Νεότερη Παλαιότερη