Συναίνεση για Αη Γιάννη: Πώς να χτίσεις γέφυρες όταν δεν υπάρχουν ποτάμια;

geralt / pixabay
Η ουσιαστική κοινή απόφαση της συμπολίτευσης και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να δημιουργηθεί μία κοινή επιτροπή ανάμεσα στο δήμαρχο και τους επικεφαλής για την αντιμετώπιση των ζητημάτων στην πλατεία του Αη Γιάννη ήταν μία θετική εξέλιξη ούτως ώστε να έρθει ξανά στο δημοτικό συμβούλιο ως τα τέλη του μήνα (όπως ειπώθηκε) μία ενιαία πρόταση που θα ψηφιστεί από όλο ή έστω το μεγαλύτερο τμήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Του Στρατή Μαζίδη

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικά την περασμένη Τρίτη αντί για Δευτέρα όπως είχε αρχικά προταθεί ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί και ο πρώην Δήμαρχος της πόλης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι πήγε καλά. Ωστόσο την επόμενη μέρα ακολούθησε μία ανακοίνωση του κ. Σταθοπούλου (εδώ) η οποία ήταν σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος από την εικόνα μιας κοινής πορείας που είχε καλλιεργηθεί.

Άλλωστε το ξάφνιασμα που προκάλεσε η δήλωση του πρώην Δημάρχου αντικατοπτρίστηκε στην ανακοίνωση απάντηση της παράταξης "Η Πόλη μας" (εδώ).

Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας την ανακοίνωση του τέως δημάρχου δεν εντοπίζει κάνεις κάτι καινούργιο, πχ που να προέκυψε μέσα από τη συνάντηση, αλλά μία πολλοστή αναπαραγωγή των όσων κατά καιρούς αναφέρει για την πλατεία του Αη Γιάννη.

Σίγουρα δείχνει αντιφατικό τη μία μέρα να συναινείς στη νέα απόφαση και την επομένη της συνάντησης να βγάζεις ένα τέτοιο δελτίο τύπου. Και ο Γιώργος Οικονόμου ασκεί έντονη αντιπολίτευση όμως στο συγκεκριμένο θέμα κινήθηκε με βάση αυτά που και ο ίδιος προέκρινε.

Ενδεχομένως όμως δείχνει και κάτι άλλο, πώς μπορεί ο πρώην Δήμαρχος να εμφανίζεται στις συνεδριάσεις θεωρητικά ως ο υπέρμαχος της ανάγκης για συνεννόηση και συναίνεση ωστόσο στην πράξη είναι ο πρώτος που δεν μπορεί να το εφαρμόσει, ούτε τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αλλά ούτε και πρωτύτερα όταν διοίκησε το δήμο.

Ίσως τελικά πολύ σωστά είχε πει ο Νικίτα Χρουστσόφ ότι οι πολιτικοί υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμα και όταν δεν υπάρχουν ποτάμια.
Νεότερη Παλαιότερη