Γ. Σταθόπουλος: Η πλατεία Αγίου Ιωάννου χρειάζεται ανάπλαση - Όχι στην αστυνομοκρατία


Από την Παρασκευή 7/5 η Πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, φρουρείται από ομάδες αστυνομικών και έχει μεταβληθεί σε άβατο. Την κατάσταση αυτή προκάλεσε ο κ. Ζορμπάς, ανίκανος να δώσει λύσεις σε πολλά, με δημόσια επιστολή του στο Υπουργείο Δημόσιας τάξης .Ο ίδιος που «πέτυχε», πέρισυ, επέμβαση των ΜΑΤ στην Πλατεία και χαριεντίζεται στο διαδίκτυο για το νέο του «κατόρθωμα». Την ίδια στιγμή η λάσπη του κ. Ζορμπα περί παραβατικής νεολαίας, κάτι που δυσφήμησε την πόλη μας στο Πανελλήνιο, έχει πανηγυρικά διαψευστεί. Τα προβλήματα θορύβου και ρύπανσης είναι υπαρκτά και προκύπτουν από την πολύ μεγάλη συνάθροιση (απαραίτητη η τήρηση των μέτρων υγιεινής) από κάποιες ώρες και μετά.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ


1. Η λύση δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να είναι, σε καμία περίπτωση, το μπλοκάρισμα της Πλατείας με επίκληση τον Covid.

2. Στην Δημαρχιακή μας θητεία καταλήξαμε σε απόφαση ανάπλασης της Πλατείας και δημοπρατήσαμε αντίστοιχο έργο μετά από εξαιρετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Το έργο θα είχε ολοκληρωθει, αν δεν το μπλόκαρε ο κ.Ζορμπάς (χωρίς να έχει πρόταση επί 5.5 συνολικά χρόνια που είναι Δήμαρχος) με διάφορες δικαιολογίες.

3. Κάνουμε σαφές ότι υπερασπιζόμαστε την επιλογή ανάπλασης-αναβάθμισης της Πλατείας για να αναδειχθεί ο πολιτιστικός της χαρακτήρας, να βελτιωθεί το μικρόκλιμα της, να ανανεωθούν τα γερασμένα υλικά της και ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ.

4. Με πραγματικό ενδιαφέρον θα ακούσουμε σοβαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος
Γιατρός
Δημ. Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
“ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής”

Νεότερη Παλαιότερη