Απάντηση του Συλλόγου Γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ στον Δήμαρχο

Μετά την πρόσφατη καταγγελία του Συλλόγου σχετικά με την τραγική κατάσταση σε μια αίθουσα της Πάρου  που φιλοξενούνται 12 παιδιά και 4 δασκάλες σε 11 τετραγωνικά, ο Δήμαρχος επιτέλους μετά από δυο χρόνια  αποφάσισε να ασχοληθεί.

Το αποτέλεσμα της αυτοψίας του Δημάρχου ήταν η δημοσίευση μιας ανακοίνωσης που γεννά δύο μεγάλα  ερωτήματα σε όσους γνωρίζουν τα πράγματα από μέσα όπως είναι οι γονείς αλλά και οι εργαζόμενοι.

1)Τελικά τι μέτρα είναι διατεθειμένη η δημοτική αρχή να πάρει για να αποφευχθεί ο συνωστισμός εν μέσω πανδημίας αλλά και για να βρίσκονται τα παιδιά σε ανθρώπινο περιβάλλον; Μάλλον κανένα από τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου.

Είναι τραγωδία αν όντως τα διπλάσια παιδιά φιλοξενούνταν στους ίδιους χώρους. Μας το λέτε για να χαρούμε; Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να μπαίνουν λιγότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα να ζοριστούν οικονομικά οι γονείς και να  θησαυρίζουν οι ιδιωτικοί σταθμοί. Αυτό που ζητάμε είναι και άλλοι σταθμοί στον δήμο για να μπορέσουν όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση  σε αξιοπρεπείς δομές.

Κύριε Δήμαρχε το ότι τα παιδιά κοιμούνται σε άλλη αίθουσα από αυτή που παίζουν δεν μας λύνει το πρόβλημα, όταν παίζουν και τρώνε σε 11 τετραγωνικά, γιατί αυτή είναι η αλήθεια που προσπαθείτε με κάθε τρόπο να κρύψετε λέγοντας ψέματα δυστυχώς.  Αλλωστε αφού κάνατε τον κόπο να πάτε,  δεν μας λέτε και τα τετραγωνικά της αίθουσας που αναφερόμαστε σαν Σύλλογος στην καταγγελία μας;

Οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος, όπως λέτε,  οφείλονται στην εξαιρετική δουλειά του προσωπικού και το τονίζουμε σε κάθε ανακοίνωση μας. Άλλωστε διαφωνούσαμε στο να απολύσετε 40 δασκάλες  πέρσι, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους. Κάτι που, ευτυχώς,  δεν καταφέρατε.

2) Τελικά πότε επιτρέπεται οι δημότες να διεκδικούν (δυστυχώς) τα αυτονόητα από την δημοτική αρχή; Μάλλον ποτέ, από τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου.

Προσβλητικό δεν είναι το να αναδεικνύεις το λάθος, να ζητάς ποικιλοτρόπως  να διορθωθεί και να διεκδικείς. Προσβλητικό είναι να κωφεύεις, να απεκδύεσαι τις ευθύνες που σου αναλογούν

Ότι δεν συμμετείχαν και οι 950 γονείς στις εκλογές (εν μέσω απαγορεύσεων κυκλοφορίας και πανδημίας να θυμίσουμε)  μας  απαγορεύει να διεκδικούμε το καλύτερο για τα παιδιά μας; Δηλαδή αν ήμασταν 950, μόνο τότε δεν θα μας απαξιώνατε.  Πότε θα είστε κ. Δήμαρχε ικανοποιημένος για να πράξετε αυτά που πρέπει και που είναι αναγκαία για τα παιδιά και τους εργαζόμενους; Όταν θα μαζευτούμε 100, 200, 950; Για να ξέρουμε να μην σας κουράζουμε. Και ένας γονιός από κάποιον παιδικό σταθμό να αναφέρει κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να το δείτε και να προχωρήσετε στην επίλυσή του.

Καλό είναι οι γονείς να κρίνουν και να καταδικάζουν τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές  που βλέπουν μόνο νούμερα μπροστά τους και όχι ανθρώπους και τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να πεισμώσουμε και να μην κάνουμε πίσω. Γιατί την υγεία των παιδιών, των οικογενειών τους και των εργαζομένων δεν «τη ζυγίζεις με το μάτι/ μέτρο» όπως θέλει ο κ. Δήμαρχος.

1. Ζητάμε άμεσα να γίνει αυτοψία σε όλους τους παιδικούς σταθμούς για να εντοπιστούν οι προβληματικοί χώροι.

2. Απαιτούμε άμεσα να λυθεί το θέμα του απαράδεκτου συγχρωτισμού στην αίθουσα του βρεφικού σταθμού στη Πάρου και όπου αλλού αυτό συμβαίνει.

Το Δ.Σ.

Νεότερη Παλαιότερη