Στήριξη του πολιτισμού με 3 εκ. ευρώ για ένα ακόμη έτος από την Περιφέρεια Αττικής

 
Με δεδομένο το σοβαρό πλήγμα που έχει δεχθεί ο Πολιτισμός εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας αλλά και την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στη στήριξη του πολιτισμού αυτή τη δύσκολη περίοδο, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρατείνεται και επεκτείνεται το Πρόγραμμα στήριξης φορέων του Σύγχρονου Πολιτισμού από την Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής για 1 ακόμα έτος.

Το εκτιμώμενο κόστος για αυτή την επέκταση ανέρχεται σε περίπου 3 εκ. € και θα καλυφθεί από πόρους του Α.Π. 6 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Επισημαίνεται πως μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος της Περιφέρειας στηρίζονται ήδη με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, 13 φορείς σύγχρονου Πολιτισμού με έναν συνολικό π/υ άνω των 10 εκ .€

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση ο Περιφερειάρχης πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους, ενδεικτικά, από τους φορείς που στηρίζονται από την Περιφέρεια και τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μ. Βιδάλη

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην ύπαρξη των ετήσιων θεσμών Σύγχρονου Πολιτισμού για την Αττική, τόσο για την ποιότητα  ζωής όσο και για τον τουρισμό και την εν γένει οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας και τους διαβεβαίωσε πως βούληση της διοίκησης είναι η έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού, αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Μαρία Κομνηνού, η Γενική Διευθύντρια της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών Τατιάνα Παππά, η Πρόεδρος ΔΣ και Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Ξένια Καλδάρα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Λευτέρης Γιοβανίδης, ο Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Νίκος Τσούχλος και σύμβουλοι των παραπάνω φορέων.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα μελλοντικά σχέδια των φορέων.


Νεότερη Παλαιότερη