Ελεύθερες από αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις, παραμένει το SMS, κωδικός 6 για εστίαση

pixabay

Παραμένουν σε ισχύ τα SMS μέχρι τις 15 Μαΐου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παραμένει υποχρεωτική η αποστολή SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση μέχρι την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων.  

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, που ανοίγει η εστίαση, οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν  σε εστιατόρια και καφετέριες με τον κωδικό 6 στο 13033.

Παράλληλα, από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η μουσική, ενώ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 το βράδυ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11 ακριβώς», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά. 

Μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα

Με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα.

Την Κυριακή του Πάσχα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με κωδικό 6, ενώ συστήνεται η  διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.




Νεότερη Παλαιότερη