Γιάννης Σταθόπουλος: Πάσχα με κλαδιά, μπάζα και πολλά προβλήματα καθαριότητας


Τους δυο τελευταίους μήνες η Δημοτική αρχη Ζορμπα, που διοικεί πάνω από 1.5 χρόνο, είναι ανήμπορη να μαζέψει τα κλαδιά που έχουν κατακλύσει ,μετά τα χιόνια, παρά πολλούς δρόμους της πόλης μας .Για περισσότερους από πέντε μήνες, επίσης, δεν μπορεί να απομακρύνει τα μπάζα που διάφοροι ασυνείδητοι εγκαταλείπουν παντού.

Δεν είναι, δυστυχώς, μόνο αυτά τα προβλήματα:

1) Στην Αγία Παρασκευή, επί 9 μήνες, δεν υπάρχουν καφέ κάδοι για τα υπολείμματα τροφών, φρούτων, κρέατος, γκαζόν κλπ. Τους απέσυραν, τέλος Ιουλίου του 2020,και δεν τους επανάφεραν.

2) Πολλοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης είναι χωρίς καπάκι και σε κακή κατάσταση.

3) Υπολειτουργεί το πρόγραμμα πλυσίματος των κάδων παρότι υπάρχει καινούργιο καδοπλυντήριο.

4) Πολλοί δρόμοι δεν σκουπίζονται επαρκώς. Υπάρχουν δυο σάρωθρα οκτώ μήνες σε συνεργεία;

5) Σε κάποιες περιοχές η αποκομιδή γίνεται πρωινές ώρες.

6) Οι εργαζόμενοι/ες δεν έχουν πάρει Μέσα Ατομικής Προστασίας-ΜΑΠ από το 2019.

Αναφέρουμε μόνο θέματα της καθαριότητας και όχι τα πολλά άλλα προβλήματα καθημερινότητας(πάρκα, σιντριβάνια, λακκούβες, ηλεκτροφωτισμός κα).

Αυτή η κατάσταση υπάρχει παρά το ότι εδώ και αρκετούς μήνες ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει τους περισσότερους υπάλληλους Καθαριότητας που είχε ποτέ. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Δήμαρχος έδωσε, με απευθείας ανάθεση,149.000 ευρώ (και τώρα αλλά 24.000€) σε ιδιωτικό συνεργείο για τα κλαδιά. Δεν καταλάβαμε γιατί δεν ήμασταν στους Δήμους των βόρειων προαστίων που η Περιφέρεια έδωσε χώρο για την απόθεση τους. Έτσι, με έγκριση Δημάρχου μετέφεραν τα κλαδιά στο Αθλητικό κέντρο Πευκακίων οπού και παραμένουν 2.5 μήνες μετά τα χιόνια. Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν αντιλαμβανόμαστε με ποιο τρόπο θα λυθεί αυτή η κλιμακούμενη υποβάθμιση της πόλης μας. Δεν υπάρχει, εαυτού, καμία ενημέρωση των πολιτών.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν έχει σχέδιο ανάκτησης-ανακύκλωσης απορριμμάτων ενώ πολλοί Δήμοι αυξάνουν τα ποσοστά τους στην ανακύκλωση με όφελος μεγάλη μείωση εξόδων. Και, δυστυχώς, δεν φαίνεται ότι θα λυθεί.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλες/ους.

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Νεότερη Παλαιότερη