Αστυνομικοί του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής σε περιπολία έσωσαν τη ζωή ανήλικου παιδιού

Την 28/03/21  εκτελώντας περιπολία το όχημα του Α/Τ Αγ. Παρασκευής  έλαβε από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης περί ώρας 09:30 σήμα για άμεση μετάβαση στην οδό Ρεθύμνου  στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής. Το πλήρωμα μετέβη άμεσα διαπιστώνοντας ότι ανήλικο που είχε υποστεί σοβαρό επιληπτικό επεισόδιο, μη έχοντας της αισθήσεις του και με αναπνευστικό πρόβλημα. Λόγω του αναπνευστικού προβλήματος η ποσότητα οξυγόνου ήταν ελάχιστη  που μπορούσε να εισπνεύσει και άρχισε να μελανιάζει  και η κατάσταση να γίνεται κρίσιμη.
 
Παρά ότι είχε ενημερωθεί να προσέλθει στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ δεν είχε αφιχθεί, στην τραγική εικόνα, αλλά και προ επιδείνωσης της κατάστασης του ανηλίκου, οι συνάδελφοι επιδεικνύοντας αίσθημα ευαισθησίας προς το ανήλικο αποφάσισαν να αναλάβουν οι ίδιοι την μεταφορά του φυσικά με την συγκατάθεση της μητέρας του, παράλληλα ενημερώνοντας το ΚΑΔ.
 
Κατά την μεταφορά του ανηλίκου επί της Λ. Μεσογείων είχαν την συνδρομής  της  Ομάδας   201/1 ΔΙΑΣ, Αγ. Παρασκευής, στο ύψος του Χολαργού το ανήλικο το παρέλαβε σταθμός του ΕΚΑΒ, όπου από κοινού το όχημα και η ομάδα ΔΙΑΣ 201/1 τέθηκαν προπομποί για την διευκόλυνση του οχήματος του ΕΚΑΒ ώστε να έχει την όσο το δυνατόν άμεση μετάβαση στο νοσοκομείο.
 
Την στιγμή που  παραδόθηκε από τον σταθμό του ΕΚΑΒ στα επείγοντα του νοσοκομείου , το παιδί είχε χάσει τις βασικές  ζωτικές λειτουργίες, όπου του έγινε ανάνηψη για την επαναφορά των ζωτικών λειτουργιών από τους ιατρούς.
 
Όταν το ανήλικο επανάκτησε τις αισθήσεις του και διέφυγε από τον κίνδυνο, η προϊσταμένη βάρδιας Ιατρός αναζήτησε το πλήρωμα του περιπολικού, που τους απέδωσε τα εύσημα και τους επισήμανε ότι αν δεν είχαν αναλάβει οι ίδιοι την μεταφορά του ανηλίκου, ώστε να επισπευστεί ο χρόνος  άφιξης του στο νοσοκομείο ίσως το ανήλικο να είχε εκπνεύσει και να μην ήταν δυνατή η επαναφορά του.
 
Η μητέρα ιδιαίτερα συγκινημένη από το τραγικό περιστατικό του παιδιού της, ευχαρίστησε θερμά όλους τους αστυνομικούς για το  άμεσο και ανθρώπινο ενδιαφέρον που επέδειξαν υπερβαίνοντας  τα προσωπικά τους όρια κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Παρασκευής  ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τιμώντας το λειτούργημα του Έλληνα Αστυνομικού απόδειξαν για άλλη μια φορά το κοινωνικό έργο και την αγάπη τους προς τον  συμπολίτη τους και την υπέρμετρη ευαισθησία και αυταπάρνηση όταν αφορά παιδιά!
 
Πιστεύω ότι η μητέρα απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο ποιος είναι ο Έλληνας Αστυνομικός καθημερινά, συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν, αποτελούν παράδειγμα ευαισθησίας, ευσυνειδησίας και  με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς το καθήκον,  ώστε η υπηρεσία να γίνετε αποδέκτης εύσημων σχολίων από πολίτες.  
    
ΒΡΟΤΣΑΚΟΣ Πέτρος
Μέλος Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α Β/Α
 
Νεότερη Παλαιότερη