Γ. Σταθόπουλος: Πετύχαμε την χρηματοδότηση & δημοπράτηση του Δημαρχείου - Να προχωρήσει το έργο με νομιμότητα

 

Η διαμαρτυρία με ταυτόχρονη καταγγελία στην Αστυνομία της κ. Κωνσταντοπούλου, πρ. Προέδρου της Βουλής για την κοπή των πεύκων στο οικόπεδο του προς ανέγερση Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής προκάλεσε ανακοίνωση του Β. Ζορμπα (όλα αυτά στο διήμερο 5-6 Φεβρουαρίου). Στην ανακοίνωση αυτή περιγράφει το γεγονός, καλεί σε συ στράτευση και καταλήγει (οποία έκπληξη!) σε καταγγελία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης γιατί «περιέργως σιωπούν».

Το έργο ανέγερσης Δημαρχείου στην Αγία Παρασκευή είναι αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών και ίσως όλων των Δημοτικών αρχών με κορυφαία και ευτυχή κατάληξη την χρηματοδότηση (2017) και δημοπράτηση του (2018) στη Δημαρχιακή μας θητεία με μεγάλο αγώνα που έκανα και κάναμε και με την βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής.

 Ως γνωστόν ο κ. Ζορμπάς ως Δημοτικός Σύμβουλος καταψήφιζε, μονός αυτός, ολες τις μελέτες του Δημαρχείου επί σειρά ετών με διάφορα επιχειρήματα. Οφείλει, κατόπιν τούτου, να τιμά και να σέβεται την δουλειά όλων και να αναζητήσει σε άλλη κατεύθυνση εχθρούς του έργου, αν υπάρχουν. Βεβαίως όταν εξελέγη Δήμαρχος το 2011 συνέχισε τις διαδικασίες των μελετών ως όφειλέ.

Επί της ουσίας: Για να κατασκευασθεί το Δημαρχείο απαιτείται όπως και έγινε, να κοπούν τα περισσότερα πεύκα που ήταν στο οικόπεδο με την άδεια που υπάρχει: Ξέρουμε, δε, ότι θα φυτευθούν στο τέλος του έργου πολλά δένδρα.

 
Όμως επειδή «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια» μήπως η Δημοτική αρχη όφειλε:

1. Να ζητήσει την άμεση Αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας; Αυτή η αναθεώρηση ήταν και είναι υποχρέωση του Εργολάβου ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα έπρεπε να είχε αντικαταστήσει τους Μηχανικούς του Δήμου, σύμφωνα με την σύμβαση; Έχει γίνει αντικατάσταση;

2. Να έχει ζητήσει την αναθεώρηση αδείας πριν την έναρξη οποιασδήποτε οικοδομικής εργασίας; Επειδή τα 1 και 2 δεν έγιναν, μήπως οι όποιες οικοδομικές εργασίες όπως και η κοπή των πεύκων ξεφεύγουν της νομιμότητας, αφού ο συντονιστής επιβλέπων μηχανικός, έχει συνταξιοδοτηθεί στις 31/12/19;


Τέλος η κοπή των δέντρων γιατί πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους του Δήμου με διπλό μάλιστα «εντέλλεσθε» του Β. Ζορμπά; Θα μπορούσε να είναι υποχρέωση του Εργολάβου;

Δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε στην χρηματοδότηση και δημοπράτηση του νέου Δημαρχείου, ενός έργου που είναι το ποιο «ακριβό» στην ιστορία της πόλης μας. Απαιτούμε, εξ αυτού, ενημέρωση, νομιμότητα και ήρεμο πολιτικό κλίμα κάτι που δυναμιτίζει συνεχώς ο Β. Ζορμπάς χωρίς σεβασμό στην ιστορία πολλών.
 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος
Γιατρός
Δημ. Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
“ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής”

Νεότερη Παλαιότερη