Κωνσταντίνος Τσιαμπάς: Πόλεμος για το Δημαρχείο


Πόλεμος για προσωπικές φιλοδοξίες στις πλάτες των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, το θέμα του νέου δημαρχείου ξεσκεπάζει την ασχετοσύνη των «πολύξερων»
 

Όλοι Εναντίον όλων… χωρίς ουσία!


Το κύριο θέμα των τελευταίων ημερών στην πόλη μας είναι η ανέγερση του Δημαρχείου. Για την ενημέρωση των Δημοτών και τον περιορισμό του λαϊκισμού, παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία:

Στις 2/3/2017 ο Δήμος παρέδωσε στη Περιφέρεια, τη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης ,και την  άδεια για το Δημαρχείο.

Με την 317/2017 απόφαση του ΔΣ εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια την οποία υπέγραψε ο κος Σταθόπουλος στις 6/12/2017.

Τον 4/2018 η Περιφέρεια έκανε τη διακήρυξη του έργου, στο άρθρο 1 της οποίας, αναφέρονται τα παρακάτω στοιχεία.:
 
- Εργοδότης ή κύριος του έργου: Περιφέρεια Αττικής.
 
- Φορέας κατασκευής του έργου: Περιφέρεια Αττικής.
 
- Προϊσταμένη αρχή: Οικονομική Επιτροπή και Δνση Τεχνικών Έργων  Περιφέρειας Αττικής.
 
-Διευθύνουσα ή Επιβλέπουσα Υπηρεσία : Τμήμα κτιριακών έργων-Τμήμα Η/Μ  Έργων της Δνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής.  
 
- Αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο : Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Αττικής.      

Να  εξετάσουμε τις καταγγελίες.

   
Η κοπή των δένδρων   προβλέπετε στην άδεια, η έκδοση της οποίας,  είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της πολεοδομίας και όχι της Δασικής υπηρεσίας. Έπρεπε να κοπούν από τον εργολάβο κάτι που δεν έγινε. Ποιος δικαιούται και υποχρεούται να κάνει έλεγχο: η Περιφέρεια.
   
Κόπηκαν από  την  υπηρεσία πρασίνου μετά από εντολή του κου Δημάρχου, (δεν γνωρίζω τους λόγους). Οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις. Με ευθύνη του αντί να εξελιχθεί σε θέμα ΄΄ ενδοοικογενειακής ΄΄ συνεννόησης  αποτέλεσε πεδίο σύγκρουσης.
 
Δεν απαιτείται αναθεώρηση της αδείας στο τεχνικό, κατασκευαστικό και γενικά  κύριο αντικείμενο , βάσει του άρθρου 52 του Ν.4710/20,ΦΕΚ142/Α/23-7-2020.

Επιβάλλεται η αναθεώρηση όταν αντικαθίστανται λόγω συνταξιοδότησης, μετάθεσης οι επιβλέποντες   μηχανικοί. Η διαδικασία είναι τυπική ,σύντομη, σταματάνε  οι εργασίες και αρχίζουν αμέσως μετά την ηλεκτρονική  υποβολή των δικαιολογητικών στην πολεοδομία, με ευθύνη του εργολάβου. Ποιος δικαιούται και υποχρεούται να κάνει έλεγχο: η Περιφέρεια.

Δικαιούται  ο Δήμος να ζητήσει ευθύνες αποζημίωσης από την καθυστέρηση του έργου που προέκυψε, 
ναι από την Περιφέρεια εάν δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο στους 60 μήνες και με την προϋπόθεση ότι η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας  δεν θα έχει εγκρίνει καμιά παράταση. Δυστυχώς ο Δήμος έχει μόνο υποχρεώσεις απέναντι στον εργολάβο βάσει της προγραμματικής σύμβασης. Γίνεται ρεαλιστές και ασχοληθείτε και ζητήστε  κάτι ουσιαστικό και θετικό αφού πρώτα μονιάσετε μεταξύ σας.

Κύριε Δήμαρχε/Ζορμπά

Δημιουργήσατε πρόβλημα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών εκ του μη όντος με τις ανακοινώσεις σας. Προφανώς δεν συμβουλευτήκατε τους μηχανικούς και τους νομικούς του Δήμου αλλά ούτε  τον κο  Γενικό Γραμματέα του Δήμου που ως  πολιτικός μηχανικός υπάλληλος της Περιφέρειας τότε,   διαχειρίστηκε  την υπόθεση Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής. Η αδυναμία σας σε  συνεργασίες, εκτός και εάν βρεθείτε σε αδιέξοδο, είναι παροιμιώδης.

Κύριε Σταθόπουλε  


Ως Δήμαρχος χειριστήκατε την υπόθεση Δημαρχείο,   υπογράψατε την προ-γραμματική σύμβαση  με την περιφέρεια, εξασφαλίσατε τη χρηματοδότηση από την κυρία Δούρου, παρακολουθήσατε την εξέλιξη, και ως αντιπολίτευση, άρα έπρεπε  γνωρίζατε τα παραπάνω και ειδικότερα τα άρθρα 6 Β και 7 της προγραμματικής σύμβασης  που καθορίζουν τις ευθύνες του Δήμου . Εάν ναι προς τι η άσκοπη αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο θέμα ;   προς τι οι ερωτήσεις  που οι απαντήσεις τους καλύπτονται από τη γνώση των παρα-πάνω; Δεν αποτελεί άλλοθι, η  σκληρή   αντιπολίτευση του κου Ζορμπά.

Κύριε Οικονόμου  

Εάν είστε ειδήμων και γνώστης των τεχνικών θεμάτων όπως ισχυρίζεστε, άρα και των  παραπάνω, γιατί τόσο λυσσαλέα και αρνητική αντιπολίτευση για αυτονόητα πράγματα. Εάν δεν τα γνωρίζετε και δεν σας δίνει στοιχεία ο Δήμος όπως ισχυρίζεστε,  γιατί δεν τα ζητάτε από την Περιφέρεια η οποία  έχει τον φάκελο του έργου από το 2017; Ασχολείστε με τα Δημοτικά 1 ½ χρόνο και επικαλείστε το νέο, η πρακτική σας όμως είναι ίδια και χειρότερη από αυτούς που ταλαιπωρούν το Δήμο 30 χρόνια. Κατηγορείτε  τους πάντες και τα πάντα, βλέπετε παντού κλέφτες χρησιμοποιείτε ακραίους χαρακτηρισμούς που προκαλούν την Εθνική συνείδηση, και την υπερηφάνεια των Ελλήνων. Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση .


ΚΥΡΙΟΙ

"Δεν μπορείτε να αλλάξετε  αυτό που φοβάστε  να  αντιμετωπίσετε".

Με την συμπεριφορά σας ως αρχηγοί παρατάξεων αποδεικνύετε  ότι δεν θέλετε  τη  συναίνεση, την επικαλείστε και τα ταυτόχρονα  τη ξορκίζετε, επιδιώκοντας τον πολιτικό πόλεμο εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου και υπέρ των δικών τους επιδιώξεων  και φιλοδοξιών.   

Ο πολιτικός λόγος,  οφείλει να είναι ειλικρινής, αληθινός,  και όχι παραπλανητικός, αυτό επιβάλλει το συμφέρον του Δήμου.


Επικεφαλής της Παράταξης
Κωνσταντίνος  Τσιαμπάς
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος
και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Νεότερη Παλαιότερη