Σύγκλιση διοίκησης-αντιπολίτευσης βλέπει η Λαϊκή Συσπείρωση παρά την μείωση πόρων στους Δήμους

 



ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021.

Η ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.


Οι Δημοτικές Παρατάξεις των κ. Ζορμπά (ΝΔ), Σταθόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ), Οικονόμου (ΝΔ),  Μυλωνάκη (ΚΙΝΑΛ), Μουστόγιαννη (ΝΔ) ψήφισαν τον Δημοτικό προυπολογισμό του 2021 και για όσους παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις αυτό δεν προκαλεί καμιά απορία.

Μετά από πολύωρες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (2) και του Δημοτικού Συμβουλίου (2), συναντήσεις και συσκέψεις, προσφυγές νομιμότητας και καθυστέρηση δύο μηνών αποκαλύφτηκε πως :

1. Υπάρχει απόλυτη συμφωνία με την κεντρικά εφαρμοζόμενη πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν είπαν λέξη για την υποχρηματοδότηση Δήμων και Περιφερειών μέσα από τον κρατικό προυπολογισμό. Για την υποστελέχωση  και την σταδιακή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. (Ετοιμάζουν άμεσα την Πολιτική Προστασία και προσεχώς την εκπαίδευση). Για την ανεργία, την φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις ελλείψεις σε υγεία, παιδεία, πρόνοια.

 2. Καμιά διαφορά δεν είχαν μεταξύ τους οι προτάσεις που κατατέθηκαν. Αποτελούν τον πενιχρό αριθμητή σε ένα κλάσμα που στον παρονομαστή αθροίζονται δεκάδες εκκρεμότητες, που για δεκαετίες δεν βρίσκουν λύσεις παρά μόνο προεκλογικές υποσχέσεις, αναβολές, καθυστερήσεις…  (Δημαρχείο, Κολυμβητήριο, 35 στρέμματα στον Αθλητικό – Πολιτιστικό Χώρο Σταύρος Κώτσης , 23 στρέμματα στα Πευκάκια, Προπονητήριο, Ασημακοπούλειο, δωρεά για το ναό στο Κοιμητήριο, τα όρια του Δήμου στο λόφο Τσακού και στη Λαυρίου, το κληροδότημα Σιστοβάρη, η απαλλοτρίωση του Μακρή για σχολείο, οι ελλείψεις σε σύγχρονους ιδιόκτητους παιδικούς σταθμούς, η απόδοση και διαμόρφωση έκτασης του Υπουργείου Γεωργίας στον Υμηττό, υποδομές στον Πολιτισμό, η πρωτοβάθμια φροντίδα, το Κέντρο Υγείας και τα Δημοτικά Ιατρεία…) Με ανεπαρκείς  προυπολογισμούς όπως και ο φετινός, που ελάχιστα περιλαμβάνουν από όσα αναφέρονται και μάλιστα υλοποιούνται σε ποσοστό από 20 έως 30%,  θέλουμε τρείς ζωές για να δούμε τα έργα να εκτελούνται.

3. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. χαρακτηρίζονται από τις υποβαθμισμένες διαδικασίες, μακριά από τα σημαντικά θέματα που ζητούν λύσεις. Από τις ετερόκλητες ‘’συμμαχίες’’ και  τακτικισμούς , τις προσωπικές αντεκλήσεις και προσβολές που ‘’καταναλώνουν’’ τον πολιτικό χρόνο σε βάρος της πόλης, με την ευθύνη όλων τους και πρώτα της Διοίκησης.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε πολιτικά τον προυπολογισμό. Είμαστε παρόντες στους λαικούς αγώνες με συνέπεια λόγων και έργων. Όλες οι προτάσεις για διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία και όλοι οι αγώνες που αναπτύχθηκαν στην πόλη από φορείς και συλλογικότητες, έχουν τη δική μας βασική συμβολή και στήριξη.


Νεότερη Παλαιότερη