Υπόθεση ΜΑΚΡΗ - Μεγαλειώδης νίκη της Ένωσης και του γονεϊκού κινήματος υπέρ των παιδιών της πόλη μας!


Μια μεγαλειώδης νίκη της Ένωσης και του γονεϊκού κινήματος

υπέρ των παιδιών της πόλη μας!

Υπόθεση Ο.Τ. 119 (πρ.εκπαιδευτήρια ΜΑΚΡΗ)


Την 18/02/2021 δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθ. 1334/2021 Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή της ιδιοκτήτριας του Ο.Τ. 119 (πρ. εκπαιδευτήρια Μακρή) για την άρση του ρυμοτομικού βάρους ως χώρου σχολείου από το εν λόγω ακίνητο και έγινε δεκτή η Παρέμβαση που άσκησε η Ένωση μαζί με πλήθος γονέων μαθητών από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Κατ’ αρχήν είναι σημαντικό και θα πρέπει να επισημανθεί ότι το Δικαστήριο αναγνώρισε άμεσο έννομο συμφέρον στην Ένωση και τους γονείς που προσέφυγαν καθώς έγινε δεκτό ότι υφίστανται άμεση βλάβη από την τυχόν άρση της απαλλοτρίωσης, λόγω της στέγασης των παιδιών τους «σε απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού ή και μέσα σε κοντέινερ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Απόφαση.

Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να  αποδείξουμε στο Δικαστήριο το οξυμένο πρόβλημα σχολικής στέγης στην πόλη της Αγίας Παρασκευής και αυτό να αποτυπωθεί ρητά στην Απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Απόφαση γίνεται ειδική μνεία στο αποδεικτικό υλικό που προσκομίσαμε, μεταξύ των οποίων και φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει αδιαμφισβήτητα την κατάσταση των σχολείων μας.

Αποτυπώθηκε και στην εν λόγω Απόφαση το άρθρο 17 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο, το δικαίωμα της ιδιοκτησίας προστατεύεται από το κράτος αλλά αυτό υπόκειται σε περιορισμούς, όταν το επιβάλλουν λόγοι δημόσιας ωφέλειας, περιορισμοί που δύναται να φτάσουν ακόμη και στη στέρηση της ιδιοκτησίας  προς εξυπηρέτηση και πραγμάτωση των εν λόγω σκοπών, υπό την προϋπόθεση της καταβολής πλήρους αποζημίωσης.   

Η θετική αυτή Απόφαση αποτελεί νίκη και δικαίωση της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων και μας δίνει μια μεγάλη ανάσα και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο καθαρό τρόπο, η τεράστια σημασία που έχουν για την σχολική κοινότητα οι Σύλλογοι Γονέων.

Ειδικά τη σημερινή εποχή, μια περίοδο που το Δημόσιο Σχολείο βάλλεται πανταχόθεν, είναι χρέος όλων μας να συσπειρωθούμε και να συμμετέχουμε μαζικά στους Συλλόγους Γονέων ώστε να αγωνιστούμε για μια καλύτερη Δημόσια και Ενιαία Παιδεία και ένα σύγχρονο σχολείο που θα αποτελεί πόλο έλξης για τα παιδιά μας.

- Αφιερώνουμε την απόφαση αυτή στα παιδιά μας που χρόνια τώρα στοιβάζονται μέσα σε κοντέινερς, σε αποθηκούλες και βοηθητικούς χώρους, σε μισερές και ακατάλληλες αίθουσες.

- Αγωνιζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης και την ανέγερση του 12ου Δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου καθώς και των υπόλοιπων αναγκών της σχολικής στέγης της πόλης μας.

- Καλούμε το Δήμο να προχωρήσει τάχιστα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης. Καμία καθυστέρηση δεν επιτρέπεται και δεν γίνεται πλέον ανεκτή.


Κερδίσαμε μια απόφαση, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την ανέγερση του σχολείου

Το χρωστάμε στα παιδιά μας...




Αγ. Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής





Νεότερη Παλαιότερη