Σύλλογος Πευκακίων "Αναγέννηση": Άμεση ανάγκη να μετρηθεί η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

 

Ο Εξωραϊστικός–Φυσιολατρικός Σύλλογος Πευκακίων Αγίας Παρασκευής "Η Αναγέννηση" σε επιστολή του που έστειλε στις 27 Οκτωβρίου 2020 προς τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής έθεσε το ζήτημα της ακτινοβολίας που εκπέμπει από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και την άμεση ανάγκη μέτρησής της στην περιοχή.

Αναφέρει συγκεκριμένα:


Στο υπόμνημα των αιτημάτων μας, που κατά καιρούς ο Σύλλογος Πευκακίων " η Αναγέννηση" σας υποβάλει, αναφέρει πάντα, έστω επιγραμματικά και το θέμα των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας.

Σαν Σύλλογος που σέβεται την συνοικία και τους κατοίκους που εκπροσωπεί, πραγματοποιήσαμε  μία έρευνα μέσω της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και του προγράμματος " Αύρα 2020", για να δούμε ποιες είναι οι κεραίες που υπάρχουν στη συνοικία μας, σε ποιες εταιρείες ανήκουν και κυρίως αν γίνονται μετρήσεις ακτινοβολίας και πότε έγιναν αυτές.

Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι σοκαριστικό, μιας και ανακαλύψαμε πως στις 6 κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν στα Πευκάκια, ορισμένες έχουν να μετρηθούν από 1, 2, 4 έως και 12 χρόνια!!!

Το αν εκπέμπουν στα όρια που ο νόμος ορίζει δεν το γνωρίζουμε, όμως αυτό πρέπει να το μάθουμε άμεσα και γι' αυτό θα πρέπει να μεριμνήσετε εσείς.

Πρόσφατα ανακοινώσατε την προμήθεια από τον Δημόκριτο, ενός βαν το οποίο θα μετρά την ακτινοβολία που εκπέμπουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας, μετασχηματιστές υψηλής ή και χαμηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ και άλλες ενδεχομένως πηγές ακτινοβολίας.

Ζητούμε άμεσα  από εσάς και χωρίς καθυστέρηση, την μέτρηση των κεραιών που βρίσκονται στη γεωγραφική περιοχή των Πευκακίων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μέτρησης στον Σύλλογο μας.

Η κίνηση σας θα πρέπει να είναι άμεση και αιφνιδιαστική, ώστε τα αποτελέσματα να είναι πραγματικά, μη δίνοντας την ευκαιρία στις εταιρείες που πιθανώς εκπέμπουν εκτός ορίων να ρυθμίσουν την εκπομπή τους.

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, και οι ημερομηνίες μετρήσεων αυτών είναι αναλυτικά:


α. Αγίας Θέκλας 5, εταιρεία WIND, μετρήσεις 10/5/2011, 31/7/2018 !!!

β. Καραολή Δημητρίου 27, εταιρεία VODAFONE, μετρήσεις 3/9/2008 !!!

γ. Αλεξ. Παναγούλη 70, εταιρεία  WIND, μετρήσεις 20/9/2019.

δ. Αγ. Τριάδος 68 & Παρνασσού, εταιρεία VODAFONE, μετρήσεις 22/12/2015, 6/10/2017, 19/9/2019.

ε. Αχαίας 18 & Πλουμπίδη, εταιρεία VODAFONE, μετρήσεις 27/10/2016 !!!
 

στ. Μεσογείων 572, εταιρεία VODAFONE, μετρήσεις 10/5/2011, 6/10/2016 !!!
 

Περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας λόγω της σοβαρότητας του θέματος.


               
                                                  

Νεότερη Παλαιότερη