Δήλωση Δημοτικών Συμβούλων Αγίας Παρασκευής για τη βία κατά των γυναικών


"ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ"

Οι δημοτικές σύμβουλοι της Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα αναφορικά με τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκης, Σοφίας Μπεκατώρου, προχώρησαν στην κάτωθι δήλωση:

«Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπημένες μας Φίλες,

Η γενναία απόφαση μιας σπουδαίας γυναίκας, που τόλμησε να “σπάσει τη σιωπή”, σιωπή δεκαετιών, σιωπή ντροπής, πόνου και φόβου, ξεγύμνωσε μπροστά στα μάτια ολόκληρης της κοινωνίας μια πραγματικότητα ζοφερή που βιώνουν χιλιάδες γυναίκες, με τις περισσότερες, όχι μόνο να μην το καταγγέλλουν αλλά να μην τολμούν καν να το εξομολογηθούν.

Για εμάς, τις δημοτικές συμβούλους του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αυτή η πραγματικότητα κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί. Μέσα στην κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε, που εργαζόμαστε ή αναζητούμε εργασία, που μεγαλώνουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας, γνωρίζουμε καλά, πως η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, η λεκτική, ψυχολογική, οικονομική, σωματική βία μπορεί να αγγίζουν κάθε γυναίκα και πως η παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών αποτελεί την πιο συχνή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφορά κάθε μία από εμάς.

Η πόλη μας δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση σ΄ αυτήν την πραγματικότητα. Μετά όμως το τσουνάμι των τελευταίων ημερών, ξέρουμε πως καμιά γυναίκα πια δεν είναι μόνη. Είμαστε όλες μαζί, είμαστε δυνατές και σ΄ αυτόν τον αγώνα θα είμαστε νικήτριες».


ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΕΣ.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ .


Οι δημοτικές σύμβουλοι

Νεότερη Παλαιότερη