Πράσινο φως για την εξασφάλιση χιλιάδων rapid tests από την Περιφέρεια Αττικής


Οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης παρουσίασε το σύνολο των πρωτοβουλιών που έχουν υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη φάση της πανδημίας, ενώ ενημέρωσε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και για τις δράσεις που προγραμματίζει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις και τις επισημάνσεις τους προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας για τους κατοίκους  της Αττικής.  
Μετά από μια διεξοδική συζήτηση ο Περιφερειάρχης Αττικής χαιρέτισε με ικανοποίηση το γεγονός ότι αναπτύχθηκε ένας συναινετικός διάλογος στο πλαίσιο του οποίου το σύνολο των παρατάξεων προέταξε ως κοινό στόχο την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την αλλαγή του νομικού πλαισίου ως προς την προμήθεια των testανίχνευσης του Covid 19. Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι σε θέση πλέον η Περιφέρεια Αττικής να εξασφαλίσει την αγορά και τη διενέργεια των test, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.  

Μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας εισηγήθηκε την έγκριση σκοπιμότητας ενός πρώτου ποσού προκειμένου να γίνει άμεσα η προμήθεια χιλιάδων rapid test ανίχνευσης κορωνοϊού.

Επιπλέον με εισήγηση του Περιφερειάρχη αποφασίστηκε η σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής Υγείας η οποία θα έχει ως βασική αποστολή της την διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου  εξέτασης, ιχνηλάτησης και διεξαγωγής test σε συγκεκριμένες ομάδες.

Τα μέλη της Επιτροπής θα είναι κυρίως ιατροί Περιφερειακοί Σύμβουλοι και θα συμβάλλουν μεταξύ άλλων και στο σχεδιασμό με βάση τον οποίο θα γίνουν στοχευμένα τα test σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Η έγκριση των δύο αποφάσεων έγινε από την πλειοψηφία των παρατάξεων και με τη στήριξη του συνόλου σχεδόν των ανεξάρτητων Περιφερειακών Συμβούλων.

Επιφυλάξεις εξέφρασαν οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και η Ανυπότακτη Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης χαιρέτισε με ικανοποίηση την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι «η Περιφέρεια Αττικής παραμένει στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του Covid 19.

Όλοι μαζί ενωμένοι δίνουμε τη μάχη και συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην πρόληψη με τη διεξαγωγή χιλιάδων test».
Νεότερη Παλαιότερη