Γ. Μυλωνάκης: Για άλλη μια φορά αμήχανη μπροστά στην κρίση η διοίκηση Ζορμπά


Οι «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» προτείνουμε 8 άμεσα μέτρα για να «θωρακιστεί» η Αγία Παρασκευή απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας


Την ώρα που άλλοι Δήμοι καλούν τα ειδικά συνεργεία του ΕΟΔΥ προκειμένου να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους δημότες τους, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στέλνει τους δικούς του δημότες σε ιδιωτικούς ομίλους, να πληρώσουν 45 ευρώ να κάνουν το τεστ και το «διαφημίζει» μάλιστα ως «σημαντική» παροχή.

Στο μεταξύ, ενώ η χώρα μπαίνει από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 σε γενικό απαγορευτικό, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής επικρατεί αταραξία. Ο εξοπλισμός τηλε-εργασίας ανύπαρκτος, οι ψηφιακές υπηρεσίες... αναζητούνται, η «ομπρέλα» προστασίας προς υπαλλήλους και πληγέντες κατοίκους και επαγγελματίες «μπάζει» από παντού.

Μέχρι, λοιπόν, η διοίκηση του Δήμου να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με υπευθυνότητα και αμεσότητα, η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» της προτείνει:

1. Να δημιουργήσει ειδική ομάδα (task force), με επικεφαλής αντιδήμαρχο, που θα διαχειριστεί και θα επεμβαίνει στα προβλήματα τα οποία ήδη ανακύπτουν, καθώς ήδη έχουμε μπει στο νέο κύμα της πανδημίας. Είναι μια πρόταση που έχουν καταθέσει από τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, αλλά ακόμη περιμένουμε την ανταπόκριση της δημοτικής αρχής.

2. Να ζητήσει από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής για να πραγματοποιήσει τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε όποιους πολίτες επιθυμούν (κάτι που γίνεται σε πολλούς δήμους της Αττικής).

3. Να καθιερώσει υποχρεωτικό μηνιαίο έλεγχο στους εργαζόμενους του Δήμου, είτε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, είτε με έξοδα του Δήμου (προβλέπεται πλέον από τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα). Για δε τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (κοινωνική υπηρεσία κ.λπ.), καθώς και την καθαριότητα, ο έλεγχος να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.

4. Να οργανώσει, σε τακτική βάση, σε απολυμάνσεις από συνεργεία του Δήμου σε σχολικές μονάδες, δημοτικά κτήρια και χώρους συναθροίσεων.

5. Να λειτουργήσει άμεσα 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για άτομα που χρειάζονται βοήθεια.

6. Να «παγώσει» όλες τις χρεώσεις τελών για τις επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

7. Να πραγματοποιήσει καμπάνια στήριξης των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων -το είχαμε επίσης προτείνει από τον περασμένο Μάιο- με το μήνυμα «Μένουμε Αγία Παρασκευή, στηρίζουμε την τοπική αγορά», μέσω στοχευμένων προβολών στον Τύπο και της δημιουργίας εντύπων, ώστε αμέσως μόλις ξανανοίξουν οι επιχειρήσεις να βγει στον «αέρα».  

8. Να λειτουργήσει άμεσα πλατφόρμα για εξ αποστάσεως εκμάθηση σε προγράμματα άθλησης, εργαστήρια τέχνης και δημοτικό ωδείο.

«Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ως χώρα, αλλά και ως Δήμος, είναι κρίσιμη και απαιτεί άμεσες, αποτελεσματικές και στοχευμένες επεμβάσεις από πλευράς δημοτικής αρχής, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, αλλά και να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας για τους πληττόμενους πολίτες και επαγγελματίες» δηλώνει σχετικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» Γιάννης Μυλωνάκης και συνεχίζει:

«Όπως και κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, έτσι και σήμερα, η δημοτική αρχή του κ. Ζορμπά παρουσιάζεται ανέτοιμη, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στους κρίσιμους χειρισμούς που απαιτεί η κατάσταση. Κι αν την πρώτη φορά μπορούσε να επικαλεστεί το γεγονός ότι αιφνιδιάστηκε, πλέον δεν έχει καμία δικαιολογία.

Ως δημοτική παράταξη, καταγγέλλουμε αυτή τη στάση της διοίκησης, αλλά ταυτόχρονα προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο δήμαρχος και η διοικητική ομάδα του να έχουν ανοιχτά αυτιά....  

Νεότερη Παλαιότερη