"Αλλάζουμε": Η διάθεση συναίνεσης πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη κ. δήμαρχε

 

Καλέστε τώρα τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να καταρτισθεί από κοινού ο προϋπολογισμός του 2021 για τον Δήμο Αγ. Παρασκευής

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής συγκαλεί την ερχόμενη Παρασκευή 27/11 την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου προκειμένου να συζητήσει την Κατάρτιση Σχεδίου Προϋπολογισμού για το 2021. Κι ενώ στα λόγια αναφέρει συχνά ότι είναι ανοιχτός στις προτάσεις και στη σύνθεση, στην πράξη αποδεικνύει ότι παραμένει θιασώτης της «ενός ανδρός αρχή».

Στις 21/9/2020 απέστειλε στους επικεφαλής των παρατάξεων επιστολή με την οποία τους ζητούσε τις προτάσεις τους για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Τότε εκφράσαμε δημόσια, μέσω δελτίου Τύπου, τις ενστάσεις μας σε δύο σημεία: το πρώτο ήταν ότι οι προτάσεις που είχαμε υποβάλει την προηγούμενη χρονιά, αν και εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό, ουδέποτε προχώρησαν και το δεύτερο, ότι χωρίς να έχουμε στα χέρια μας κανένα προσχέδιο, ήταν αδύνατον να υποβάλουμε κοστολογημένες προτάσεις.

Παρ' όλα αυτά, καταθέσαμε κάποιες προτάσεις μας, καθώς ως παράταξη θα είμαστε πάντοτε παρόντες, με ουσιαστικό λόγο, στα σημαντικά θέματα του Δήμου μας. Περιμέναμε, ωστόσο, να κληθούμε από τη διοίκηση, όταν θα ήταν έτοιμη, ώστε να συζητήσουμε επί της ουσίας πάνω στον προϋπολογισμό, συγκεκριμενοποιώντας τις προτάσεις που είχαμε υποβάλει. Αντί αυτού, λάβαμε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να εγκρίνουμε το σχέδιο της διοίκησης. Δηλαδή, για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.

Θα υπενθυμίσουμε στον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά ότι δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και, επίσης, τόσο σημαντικά θέματα όπως ο Προϋπολογισμός του Δήμου δεν μπορούν να αποφασίζονται ερήμην των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων. Τα προβλήματα είναι κοινά, άρα κοινή θα πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους.

Τον καλούμε, έστω και τώρα, να προσκαλέσει άμεσα τους επικεφαλής των λοιπών δημοτικών παρατάξεων και να συνεργαστεί μαζί τους για τη σύνταξη ενός σχεδίου Προϋπολογισμού που να αποτυπώνει -μέσα από μια όσο το δυνατόν ευρύτερη προσέγγιση- τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των πολιτών.

Είναι ο μόνος τρόπος για να αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται το Δημοτικό Συμβούλιο και πιστεύει πραγματικά στις συνθέσεις και τις συνεργασίες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα οδηγήσει τον Δήμο και την πόλη σε καινούργια αδιέξοδα...


Νεότερη Παλαιότερη