Επίσημο: Κλείνουν από Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία & βρεφονηπιακοί σταθμοί


Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην σημερινή ενημέρωση, ανακοίνωσε το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών στο πλαίσιο του γενικού lockdown, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Η εισήγηση βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα γονέων, δασκάλων και ακόμα και «παππούδων» που παρατηρείται, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

«Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαίδευση. Δημοτικά, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά», ανέφερε με τη σειρά της πριν λίγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Εκπαιδευτική τηλεόραση, τηλεκπαίδευση. Από τις 9 το πρωί, από την ΕΡΤ 2, θα προβάλλονται εκπαιδευτικά μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού. Την Κυριακή θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική και θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου, θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 για τα δημοτικά και από τις 2 έως τις 4:20 για τα νηπιαγωγεία, με μικρά διαλείμματα», τόνισε η κα Κεραμέως.
 
Σύμφωνα με την υπουργό προκρίθηκε το μεσημεριανό ωράριο για να:
 
α) διευκολυνθούν οι οικογένειες και για να μοιράζεται ο χρόνος σε όλους που κάνουν χρήση της τηλεργασίας αλλά και τηλεκπαίδευσης από μεγαλύτερα παιδιά
β) περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων της χώρας από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κλπ
 
Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας. 
 
«Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. Δεν υποδεικνύονται γιατί έχουμε παρατηρήσει επιβάρυνση του φορτίου στα σχολεία, αλλά για να περιοριστεί η κινητικότητα», κατέληξε.


 



Νεότερη Παλαιότερη