Η "Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή" για τον προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα 2021

 


ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021. 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Η Δημοτική αρχή και αυτή τη φορά με μεγάλη καθυστέρηση, εν μέσω κρίσης και κορύφωσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που επιτακτικά η κοινωνία απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση, προχώρησε στην διαβούλευση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος 2021 με την ίδια λογική, με την ίδια αλαζονεία και την ίδια τακτική, αγνοώντας τις προτάσεις των παρατάξεων, των φορέων και της κοινωνίας. Αναμασώντας τις ίδιες δικαιολογίες ότι «τώρα δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε, θα τα δούμε στις αναμορφώσεις» δεν έκανε καμία αλλαγή και δεν ενσωμάτωσε καμία πρόταση.

Να θυμίσουμε όμως ότι ο προϋπολογισμός του 2020 έγινε κουρελόχαρτο με τις αλλεπάλληλες αναμορφώσεις και αποφάσεις της ίδιας της δημοτικής αρχής


Πέρισυ με την γνωστή μεθόδευση, αφού έστειλε την εισήγηση την τελευταία στιγμή ώστε να μην έχει στην διάθεσή της η αντιπολίτευση τον απαιτούμενο χρόνο για να ελέγξει και να κάνει τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις, προχώρησε στην ψήφιση χωρίς να εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας, μόνο και μόνο για να αιφνιδιάσει τις άλλες παρατάξεις. Εξαιτίας αυτής της σοβαρής παρατυπίας και της παραβίασης της ισχύουσας νομοθεσίας υποχρεώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ξαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή ήταν μία μεθόδευση που δεν έγινε τυχαία και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης , ιδιαίτερα αυτές που επένδυσαν στις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής, πήραν το μάθημά τους. Επιτρέπεται σήμερα μετά από τέτοια συμπεριφορά και τόσα γεγονότα που έχουν συμβεί να έχουν την ίδια πολιτική τακτική, να κάνουν τα ίδια λάθη;

Τα διαχρονικά προβλήματα της πόλης που αφορούν στις βασικές υποδομές, στις εφαρμογές της έξυπνης πόλης, στην εξυπηρέτηση του δημότη, στο πράσινο, στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, στο αμαξοστάσιο, στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων μειώνοντας το κόστος διαχείρισης, στην καθαριότητα, στα σχολεία, στις συγκοινωνίες και τη στάθμευση, παραμένουν και ζητούν επιτακτικά λύσεις. Ενώ η αγορά και οι επαγγελματίες στενάζουν από τα αναγκαία μεν, αλλά δυσβάσταχτα βάρη των μέτρων της πανδημίας και η ανεργία διογκώνεται, όλοι θα περίμεναν να γίνεται μία ουσιαστική συζήτηση για την επόμενη μέρα μέσα σε ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης. Η Διοίκηση όμως του Δήμου και προσωπικά ο Δήμαρχος επιλέγουν τον δρόμο της αντιπαράθεσης και των ενεργειών που δεν συνάδουν με την χρηστή διοίκηση και τον σεβασμό στα χρήματα του δημότη. Κανένας από την αντιπολίτευση δεν έχει την πρόθεση να υποκαταστήσει την δημοτική αρχή, αλλά απαιτεί να γίνει σεβαστή η άποψη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να προταχθούν τα σοβαρά θέματα της πόλης, να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις που συνθέτουν και ενώνουν, με πρόγραμμα, με χρονοδιάγραμμα, με συναίνεση, διαδικασίες μάλλον άγνωστες γι’ αυτούς.

Η Διοίκηση του Δήμου αγνοεί προτάσεις μας για ενοποίηση πολλών μικρών και μεγαλύτερων δαπανών ομοειδών αντικειμένων και υπηρεσιών, που θα μπορούσαν να επιφέρουν ένα καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα μετά από ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία, αλλά όπως φαίνεται βολεύουν οι κατατμήσεις και οι «φωτογραφικοί διαγωνισμοί» γιατί είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν να εξυπηρετηθούν. Πολλές οι υποσχέσεις, πολλές οι μεθοδεύσεις, αλλά και βαρύ το τίμημα που πέφτει στις πλάτες των δημοτών. Χθες προχώρησαν για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό, σε έγκριση του αποτελέσματος διαγωνιστικής «φωτογραφικής» διαδικασίας του ενός διαγωνιζομένου με την οποία η μίσθωση των στολιδιών θα κοστίσει στους δημότες σχεδόν όσο και η αγορά τους με τιμές καταλόγου!!!

Εμφανίστηκαν επίσης προκλητικά με ιδιωτική εταιρεία σε επίσκεψη «αυτοψίας» στο κουφάρι του κολυμβητηρίου, παραβιάζοντας την νομιμότητα και βγάζοντας ανακοίνωση, ενώ απουσιάζουν όλες οι προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες γι’ αυτή την καινούργια από ότι φαίνεται απευθείας ανάθεση.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στήνεται ένα σκηνικό αδιαφάνειας και δημιουργίας προϋποθέσεων απευθείας αναθέσεων που δεν έχει προηγούμενο!!! Μας έχει συνηθίσει σ’ αυτό η Διοίκηση Ζορμπά ενώ παράλληλα οξύνει την αντιπαράθεση με προσωπικές επιθέσεις και πολιτικές αναφορές.

Θα μπούμε όμως αυτή την ώρα, στην λογική κλιμάκωσης των τεχνητών αντιπαραθέσεων, στην αναπαραγωγή γεγονότων του παρελθόντος και στην νοοτροπία του χθες που θολώνουν το τοπίο και αποπροσανατολίζουν τους δημότες από τα πραγματικά και ουσιώδη θέματα; Θα αφήσουμε κάποιους να επιδίδονται απερίσπαστοι σε μεθοδεύσεις που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και την κατασπατάληση;

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή συνεπής στις δεσμεύσεις της αναδεικνύει όλα τα ζητήματα στην πραγματική τους διάσταση. Αυτή τη στιγμή προέχει να συνεννοηθούμε, να συμφωνήσουμε σε κάποια θέματα που συγκεντρώνουν την ευρεία αποδοχή των δημοτών και χωρίς τακτικισμούς να συγκλίνουμε. Άμεσα να αναλάβουμε πρωτοβουλία όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την κατάθεση μιας κοινής πρότασης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος. Ο χρόνος εκπνέει και όλοι ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στους δημότες, χωρίς περιστροφές και δικαιολογίες. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ έτσι η μειοψηφική Διοίκηση του Δήμου ίσως κατανοήσει τον θεσμικό ρόλο των άλλων παρατάξεων και του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη