Nίκη των Πολιτών: Γιατί τόσα ψέμματα στον ΠΑΟΔΑΠ;

Κατά την διάρκεια των ετών 2014-2019, στον Πολιτιστικό – Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής – ΠΑΟΔΑΠ πετύχαμε και εφαρμόσαμε σύστημα προσλήψεων για τους Καθηγητές/τριες του Ωδείου, των Εργαστηρίων Τέχνης και των γυμναστών/στριων προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού, με αντικειμενικά κριτήρια, με πλήρη εξασφάλιση των εργαζομένων και (σταδιακά) 12μηνες συμβάσεις εργασίας με έγκριση από το Υπουργείο και με τις διαδικασίες όλες από τον ΠΑΟΔΑΠ.   Δεν τα πετύχαμε αυτά από την πρώτη στιγμή. Κάθε χρόνια εξαιτίας της καθυστέρησης της έγκρισης των προσλήψεων από το Υπουργείο προέκυπταν προβλήματα πληρωμής των εργαζομένων για κάποιους μήνες. Το γεγονός αυτό μας οδήγησε στην εφαρμογή-υπογραφή 12μηνων συμβάσεων με όλους του συνεργάτες του ΠΑΟΔΑΠ στα Εργαστήρια, το Ωδείο και τον Μαζικό Αθλητισμό. Οι 12μηνες συμβάσεις έλυσαν οριστικά το πρόβλημα του κενού που προέκυπτε στην αρχή κάθε χρονιάς.

Η Δημοτική αρχή Ζορμπά, παρότι το 2019-20 εφάρμοσε το ίδιο με εμάς σύστημα μέσω του Υπουργείου, καθηλωμένη ίσως σε ιδεολογικά προστάγματα, επανήλθε σε κάτι που επιχείρησε και στην προηγούμενη θητεία της και απέτυχε: Στην ανάθεση της πρόσληψης των εργαζομένων σε ιδιωτική Εταιρεία, χωρις να υποβάλλει αίτημα για τις προσλήψεις (με ποιου άραγε πρωτοβουλία;) τον Φεβρουάριο 2019 όπως γίνεται πάντοτε. Αυτό το τελευταίο είναι παράνομο και θα δημιουργήσει θέμα.

Τι θα κάνει η Εταιρεία: Τα χρήματα του ΠΑΟΔΑΠ θα τα βάζει εκείνη στους λογαριασμούς των εργαζομένων συνεργατών του Οργανισμού, κρατώντας 15% για αμοιβή.

 Όσον αφορά κάποιο δήθεν «χρέος που τους αφήσαμε» δεν λένε ότι αφορά τους εργαζόμενους, που όταν μειώθηκε η αμοιβή τους στα 15€ την ώρα(τώρα το κάνανε 6,5€ και εδώ θα προκύψει προφανώς μεγάλη παρανομία!) αποχώρησαν και διεκδίκησαν τα χρήματα τους δικαστικά και φυσικά το δεχτήκαμε(συν τα ΠΟΕ). Αυτό είναι το περιβόητο χρέος!!!

Στο θέμα Εταιρεία ψεύδονται ασύστολα όταν λένε ότι το ίδιο έκανε και η Δημοτική αρχή Σταθόπουλου. Ποια είναι η αλήθεια: Χρησιμοποιήσαμε Εταιρεία ΜΟΝΟ για 4 γυμναστές που παρείχαν δωρεάν προγράμματα στα σχολεία όπως και για τον Διευθυντή της Χορωδίας του Δήμου και την Φιλαρμονική που επίσης είναι δωρεάν παροχές και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αμοιβής τους..                          Συμπληρωματικά:

  1. Κρύβουν ότι προσλαμβάνουν χωρίς κριτήρια και δύο Διοικητικούς υπαλλήλους (ρουσφέτια;).

  2. Παρεμβαίνουν στο δικαστήριο εναντίον δύο εργαζομένων Καθηγητριών Φυσικής αγωγής που εργάζονται συνεχώς από το 2010 και το 2016 αντιστοίχως στον ΠΑΟΔΑΠ και ζητούν να γίνουν αορίστου χρόνου (ψηφίστηκε και από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ.)

  3. Λένε ψέματα ότι η επιλογή των Εταιρειών είναι πάγια στάση όλων των Διοικήσεων. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ!

  4. Δεν λένε ότι μειώνουν το μεροκάματο από δεκατρία ευρώ (13) σε  εξίμισι  (6,5). Όμως τους τάζουν ότι με καλή πίστη και τον λόγο του Προέδρου ( και των Υπηρεσιών;) θα το παίρνουν ολόκληρο!!!

  5. Η «ΝΙΚΗ των Πολιτών» υποστηρίζει κάθε δίκαιο αίτημα εργαζομένων και έτσι πέτυχαμε την μονιμοποίηση συνολικά έντεκα (11) υπαλλήλων. Θα συνεχίσουμε δε, να υποστηρίζουμε κάθε αντίστοιχο δίκαιο αίτημα εργαζόμενου.

ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ. Μέχρι τώρα για χάρη των εργαζομένων και για να μην διαλυθούν οι δομές που δημιουργήσαμε έχουμε απλά εκφράσει την διαφωνία μας. Με την λήξη της τρίμηνης σύμβασης (αυτής που εφάρμοσαν τώρα) τους καλούμε να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς των 12μηνων συμβάσεων με το πραγματικό ωρομίσθιο.

Υ.Γ.: Η αλλαγή της εξαιρετικά επιτυχημένης καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Ωδείου είναι αγενής και απρεπής ενέργεια, χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα και με χαρακτηριστικά δίωξης.

Το Γραφείο Τύπου

της

Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Νεότερη Παλαιότερη