Ο Σύλλογος ΠΑΙΣΔΑΠ για το κρούσμα στον παιδικό σταθμό: Πάρτε μέτρα!


ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στον παιδικό σταθμό της Λάδωνος παρουσιάστηκε κρούσμα σε παιδαγωγό. Ζητήσαμε άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα (απολύμανση σε όλο το σταθμό, ιχνηλάτηση επαφών) για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού στα παιδιά και τους εργαζόμενους του σταθμού. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι έχει ενημερωθεί η αρμόδια αρχή (ΕΟΔΥ), η παιδαγωγός έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και το τμήμα θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα που προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο. Οι γονείς του τμήματος έχουν ενημερωθεί από το πρωί. Στις 16.00 έγινε απολύμανση του παιδικού σταθμού.

Καταρχήν είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο σύλλογος δεν ενημερώθηκε εγκαίρως και πιθανόν να μην είχε ενημερωθεί και καθόλου αν δεν ήταν στο συγκεκριμένο τμήμα τα παιδιά 2 μελών του ΔΣ. Θεωρούμε απαράδεκτο, επίσης, να μην έχουν ενημερωθεί οι γονείς και των άλλων τμημάτων. Θεωρούμε επικίνδυνο το άνοιγμα του σταθμού πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης όλου του κτιρίου αλλά και ο έλεγχος με δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους .

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες όλων των γονέων.

Πριν το άνοιγμα των σταθμών ο Σύλλογος έθεσε στο νομικό πρόσωπο του δήμου (ΠΑΙΣΔΑΠ) τα μέτρα που θεωρούμε ότι έπρεπε να παρθούν ώστε στις συνθήκες της πανδημίας να ελαττωθεί ο κίνδυνος στα παιδιά και τους εργαζόμενους των σταθμών. Ανάμεσα σε αυτά που διεκδικούσαμε ήταν και τα παρακάτω αιτήματα. Δωρεάν άπαξ με έξοδα του νομικού προσώπου ή της Δημοτικής αρχής ή της Κυβέρνησης προληπτικού τεστ κορωνοιού σε όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών. Δειγματοληπτικός περιοδικός έλεγχος από το προσωπικό του κάθε σταθμού σε μόνιμη βάση κάθε 15 μέρες.

Είναι πλέον ξεκάθαρο τόσο από την γενική κατάσταση όσο και από το περιστατικό αυτό ότι τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είναι κομμένα και ραμμένα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να μετακυλήσει την ευθύνη και το κόστος σε εμάς. Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η ομοσπονδία των γιατρών, η ΟΕΝΓΕ, μιλάει για ανεπαρκή πρωτόκολλα που κι αυτά ακόμα γίνονται λάστιχο. Καλούμε τους γονείς και τους εργαζόμενους του σταθμού να κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να προφυλαχτούν οι ίδιοι, τα παιδιά και οι υπόλοιποι. Ως σύλλογος, ωστόσο, είμαστε βέβαιοι ότι οι γονείς και οι εργαζόμενοι θα πάρουν όλα τα μέτρα που χρειάζονται όπως κάνουμε τόσους μήνες. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να μας μιλήσετε για ατομική ευθύνη.

Οι ΠΑΙΣΔΑΠ και ο δήμος, η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ είναι αυτοί που δεν έχουν πάρει την δική τους, κρατική ευθύνη. Απαιτούμε να πάρουν ΤΩΡΑ τα μέτρα που χρειάζονται

Όπως και στην αρχή της χρονιάς, δυστυχώς πρέπει να επαναλάβουμε στην Δημοτική αρχή και την διοίκηση των παιδικών σταθμών: Το ζήτημα της πανδημίας, το ζήτημα της υγείας των παιδιών μας είναι κορυφαίο και δεν το διαπραγματευόμαστε. Αν από τις πράξεις σας ή από την έλλειψη πράξεων τεθεί σε κίνδυνο η υγεία κάποιου παιδιού, εργαζόμενου ή της οικογένειάς τους, θα έχετε την πλήρη ευθύνη.

Καλούμε τους γονείς να έρθουν σε επαφή με το σύλλογο για να οργανώσουμε την δράση μας αλλά και να ακούσουμε προτάσεις σε ό,τι ζήτημα εντοπίζουν και τους προβληματίζει από το παιδικό σταθμό που τους φιλοξενεί.

Το ΔΣ

Νεότερη Παλαιότερη