Openair, πρώτο δείγμα θετικό για το νέο πολιτιστικό θεσμό της Αγίας Παρασκευής

openairΧρειάστηκε να περάσουν σχεδόν εννέα χρόνια από τότε που ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής ώστε να δούμε πρώτη φορά ένα πολιτιστικό δρώμενο που να απευθύνεται στα παιδιά. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο. Σίγουρα τουλάχιστον όχι σε επίπεδο ενός θεσμού με μεγαλύτερη διάρκεια καλύπτοντας περισσότερες γειτονιές της πόλης και όχι μόνο την περιοχή γύρω από την πλατεία μέχρι τον Αη-Γιάννη.


Του Στρατή Μαζίδη


Το Οpenair που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, υπήρξε μία πρόταση σχετικά πρόσφατη που όμως υιοθετήθηκε από τη διοίκηση η οποία φαίνεται ότι θέλει να δοκιμάσει καινούργια πράγματα. Είναι αρκετά σημαντικό ο ΠΑΟΔΑΠ να ενισχύσει το πολιτιστικό του έργο ανοίγοντας την ηλικιακή βεντάλια του απευθυνόμενου κοινού του.


Μπορεί ένα τριήμερο να μην προσφέρεται για εξαγωγή πολλών συμπερασμάτων. Ωστόσο κάποια πρώτα δείγματα φάνηκαν. Καταρχήν το Οpenair απευθύνθηκε στις γειτονιές του Κοντόπευκου, των Πευκακίων και του Τσακού. Είναι πολύ σημαντικό για το δημότη να μη χρειάζεται πάντα να πηγαίνει ο ίδιος στα δρώμενα, αλλά να έρχονται ενίοτε αυτά στη γειτονιά του.


Επίσης η σύνθεση του προγράμματος ήταν αξιόλογη αφού συνδύασε τον κινηματογράφο με το απαιτητικό κουκλοθέατρο αλλά και τη λαϊκή μας παράδοση όπως αυτή εκπροσωπείται από τον κλασικό ήρωα της Προύσας, τον Καραγκιόζη. Αλλά και η κινηματογραφική ταινία που έχει επιλεγεί για το πρόγραμμα είχε ένα εναλλακτικό περιεχόμενο με περισσότερο προβληματισμό και μακριά από τα στενά πρότυπα του αμερικανικού κινηματογράφου.


Οι αρμόδιοι στον ΠΑΟΔΑΠ φέρονται ευχαριστημένοι και σκέπτονται να θεσμοθετήσουν το Openair επεκτείνοντάς το χρονικά, εμπλουτίζοντάς το σε δρώμενα και μεταφέροντάς το χρονικά μέσα στον Ιούνιο για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο και να επικοινωνηθεί καλύτερα μέσα από τα σχολεία.


Περισσότερο ίσως θετικό κι από το Openair, ήταν το ότι έπεσε μια ιδέα και παρά τις περιοριστικές συνθήκες και την έλλειψη χρόνου, το τόλμημα έγινε.

Νεότερη Παλαιότερη