Τελικά δε συκοφαντούσε την Αγία Παρασκευή

plateiaAiGianniΠριν από περίπου δύο μήνες, με την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, σημειώθηκαν τα γνωστά γεγονότα στην πλατεία του Αη Γιάννη τα οποία έλαβαν σημαντική διάσταση με τις τότε δηλώσεις του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά για διακίνηση ναρκωτικών στο συγκεκριμένο χώρο.


Του Στρατή Μαζίδη


Οι τοποθετήσεις του Δημάρχου και οι αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, κέρδισαν τη σιωπηρή πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής προκαλώντας όμως παράλληλα τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Σε σχετική ανακοίνωση της τελευταίας στις 9-5-2020 γίνεται λόγος για συκοφαντία και διασυρμό της πόλης λόγω των καταγγελιών για διακίνηση ναρκωτικών.


Η συκοφαντία είναι μια ψευδής κατηγορία που εκτοξεύεται ηθελημένα εναντίον κάποιου με σκοπό να τον βλάψει.


Ωστόσο οι εξελίξεις πριν μερικές ημέρες ήρθαν να επαληθεύσουν τα λεγόμενα του νυν Δημάρχου. Πέντε συλλήψεις μελών ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο εμπλέκονται ακόμη αρκετά άτομα, όπως διαβάσαμε στα ΜΜΕ. Οι συλλήψεις φαίνεται πως δεν ήταν ένα συμπτωματικό γεγονός που εξυπηρέτησε με το χρόνο πραγματοποίησής του. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι τελευταία γίνονται αλκοτέστ σε κεντρικό σημείο εξόδου της πόλης. Οι εκτός πόλης πληροφορίες θέλουν να έχει ασκηθεί έντονη πίεση από το Δημαρχείο προς τα κεντρικά και με τη συνδρομή βουλευτή του βορείου τομέα.


Επίσης οι ίδιες εκτός πόλης πηγές λένε πως οι πέντε ως τώρα συλληφθέντες δεν είναι...δικά μας παιδιά. Δεν πρόκειται για αγιοπαρασκευιωτόπουλα σύμφωνα με κάποιους τοπικιστικούς ισχυρισμούς εκείνων των ημερών. Απεναντίας επρόκειτο για ανθρώπους που παρανομούσαν σε βάρος των παιδιών της πόλης και του μέλλοντός τους, ενώ έθεταν σε κίνδυνο τους δημότες οι οποίοι επισκέπτονται την πλατεία για να ανταμώσουν, να πάρουν μια ανάσα και να της δώσουν ζωή. Επίσης με την παράνομη δραστηριότητά τους ζημίωναν τον επιχειρηματικό κόσμο της πάνω αλλά και της κάτω πλατείας.


Η αλήθεια και η πραγματικότητα δε συκοφαντούν. Οι συλλήψεις που έγιναν για διακίνηση ναρκωτικών και μάλιστα και στις δύο πλατείες, είναι πραγματικότητα. Κατά πολλούς ούτε δυσφημούν όταν έχουμε ένα χρόνιο υπαρκτό άλυτο πρόβλημα και το περιγράφουμε με το όνομά του.


Η Δημοτική Αρχή μετά τις συλλήψεις και την έναρξη πραγματοποίησης αλκοτέστ μπορεί να πάρει μια βαθιά ανάσα. Ωστόσο υπάρχει ακόμη απόσταση να διανυθεί.


Το ζητούμενο είναι το εξής κι όχι μόνο για την πλατεία του Αη Γιάννη. Θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που απασχολεί μια μεγάλη γειτονιά της πόλης αποτελώντας χρόνια τώρα κεντρικό θέμα συνελεύσεων του τοπικού Συλλόγου ή απλά να το διαχειριστούμε συζητώντας επ' αόριστον και συμβάλλοντας στη διαιώνισή του; Ήταν καιρός να δοκιμάσουμε και το πρώτο.


ΥΓ: Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε αλκοτέστ σχεδόν στο τελείωμα της Αγίου Ιωάννου πριν τα φανάρια της Μεσογείων. Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δε βελτίωσε την εικόνα, όπως την περιγράφουν κάτοικοι, κατά τις νυχτερινές ώρες στην Αγίου Ιωάννου με τις προσπεράσεις και την υπερβολική ταχύτητα. Μια μετακίνηση του σημείου ελέγχου λίγο πιο πάνω θα μπορούσε να δώσει μια λύση στο πρόβλημα.

Νεότερη Παλαιότερη