Αισθητή αλλαγή του κλίματος στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

dimarxeioAgias1Τελικά τα παράπονα και η δυσφορία για την πυροδότηση του κλίματος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου φαίνεται πως έφεραν αποτέλεσμα. Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις η ατμόσφαιρα ήταν ήπια και αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθούσαν να μπορέσουν να ακούσουν. Σε αυτό φαίνεται πως συνέδραμαν τόσο οι απόψεις που διατυπώθηκαν εκτός Δ.Σ., όσο και μελών του που αισθάνθηκαν άβολα να βρίσκονται κάθε λίγο στο επίκεντρο εντάσεων που δεν κατέληγαν πουθενά.


Του Στρατή Μαζίδη


Η διαρκής τάση για όξυνση, οι βολές προς την πρόεδρο χωρίς ιδιαίτερο λόγο δεν οφελούν κανέναν. Υπάρχουν φορές που το περιτύλιγμα μπορεί να κάνει τη διαφορά, όμως στα θέματα της πόλης τα οποία μας αγγίζουν όλους, δεν προκύπτει όφελος αλλά σύγχυση. Κανείς δεν επιθυμεί να γίνεται θεατής εντάσεων και στο τέλος να του μένει η εικόνα ότι έχασε ακόμη μια φορά το χρόνο του.


Ευτυχώς φαίνεται πως υπήρξε ένας επαναπροσδιορισμός στάσεων και τάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ίσως πάλι ήταν σωστή εκείνη η επιλογή της κ. Καψοκεφάλου που σε προγενέστερη συνεδρίαση τους κράτησε όλους στην τηλεδιάσκεψη και στο τέλος της διαδικασίας τους άφησε ελεύθερους να μιλήσουν, να ξεσπάσουν και ίσως τελικά να ηρεμήσουν. Δε γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει, η εικόνα όμως είναι πολύ καλύτερη. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που ξεκινά για το Δήμο Αγίας Παρασκευής όπου θα πρέπει να αθροιστούν δυνάμεις εν όψει της επικείμενης απογραφής ώστε η πόλη να αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες και εμείς οι δημότες, απαιτήσεις.


Τέλος, σχετικά με τις συνεδριάσεις, οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν λίγο το θέμα των μεταδόσεων. Η ποιότητά τους δεν είναι αυτή που ήταν ενώ η τελευταία συνεδρίαση που έχει αναρτηθεί στο youtube χρονολογείται από τις αρχές Μαΐου. Η ζωντανή μετάδοση δε γίνεται πια ταυτόχρονα μέσω youtube όπως παλαιότερα ώστε την επόμενη ημέρα το βίντεο να είναι διαθέσιμο για όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει.

Νεότερη Παλαιότερη