Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου: '"Ένας καινούργιος Παιδικός Σταθμός στην πόλη μας''

ilektra_paisdap


Επί πέντε συναπτά έτη, όσα δηλαδή διοίκησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, η μελέτη για τον Παιδικό Σταθμό στο Ο.Τ. 328 ήταν κλεισμένη στα συρτάρια των γραφείων του δήμου.


Παρ’ όλο που υπήρχε επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία Παιδικών Σταθμών στον δήμο μας, με πολλές οικογένειες να αγωνιούν που θα αφήσουν τα παιδιά τους, μιας και οι αιτήσεις τους δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθούν, εν τούτοις η μελέτη δεν έτυχε προσοχής.


Χρειάστηκαν λιγότερο από έξι μήνες, για τη σημερινή διοίκηση, τη διοίκηση Ζορμπά, να φέρει το θέμα στο Δ.Σ. του δήμου μας για να παρθεί η απόφαση της έγκρισης της μελέτης του έργου αυτού.


Αγ. Παρασκευή 28/04/2020
ΘΕΜΑ: ‘’Λήψη απόφασης για α) έγκριση της μελέτης του έργου: «Νέος διώροφος δημοτικός παιδικός σταθμός με υπόγειο Δήμου Αγ. Παρασκευής στο Ο.Τ. 328 προϋπολογισμού 1.570.000 ευρώ και β) διάθεση ποσού 15.768,25 ευρώ από πόρους του δήμου για την συμπλήρωση της πίστωσης των 1.419.231,75 ευρώ που καλύπτονται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής για την δημοπράτηση του έργου.’’


Ένα έργο σύγχρονο και λειτουργικό το οποίο θα δώσει ανάσα σε 70 περίπου οικογένειες, αφού τόσα περίπου βρέφη θα φιλοξενεί.


Να σημειώσουμε εδώ πως η ανάγκη για Παιδικούς Σταθμούς είναι επιτακτική τα τελευταία χρόνια. Περίπου 150 αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές την περασμένη χρονιά και έτσι πολλά παιδιά έμειναν εκτός φιλοξενίας από τους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.


Με τόσες μεγάλες ανάγκες η οικοδόμηση του Παιδικού Σταθμού στο Ο.Τ. 328, δηλαδή στην Αγ. Βασιλείου στα Πευκάκια, είναι πραγματικά πολύ σημαντική κίνηση. Πιστεύουμε πως μέχρι το 2021 θα έχει υλοποιηθεί και θα είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τα παιδιά που προβλέπεται στη μελέτη.


Είμαστε αισιόδοξοι πως και η προσπάθεια για έναν ακόμη Παιδικό Σταθμό στην Ρόδων θα έχει αίσια έκβαση. Ήδη δρομολογούνται από τον δήμαρχο και το επιτελείο του οι κατάλληλες κινήσεις για την ευόδωση και αυτού του στόχου.


Συνεπείς στις προεκλογικές μας υποσχέσεις, για την δημιουργία τουλάχιστον δύο Παιδικών Σταθμών στην πόλη μας, ξεκινάμε, με την σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έναν παιδικό σταθμό που έχει ανάγκη η πόλη μας.


Και θα συνεχίσουμε.


Πιστεύουμε πως με υπομονή, επιμονή και δουλειά, μπορούμε να υλοποιήσουμε πολλά και σημαντικά έργα, παρά το δύσκολο, οικονομικά, τοπίο, τα οποία χρειάζεται η πόλη μας και θα καλύψουν πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας.


Η Πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ
Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου

Νεότερη Παλαιότερη