Βελτιωμένη η κατάσταση στην καθαριότητα: Να συνεχιστεί και να γενικευτεί η προσπάθεια

aporrimmatoforaΤους τελευταίους μήνες είναι εμφανής η βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας. Τουλάχιστον πράγματα που παρατηρούσα στη γειτονιά αλλά και τους δρόμους που κινούμαι, δεν τα εντοπίζω. Αυτό είναι ένα αισιόδοξο στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει μια βάση για τη συνέχεια.


Του Στρατή Μαζίδη


Τα Σαββατοκύριακα οι κάδοι έχουν πάψει πλέον να ξεχειλίζουν από σκουπίδια. Επίσης η υπηρεσία καθαριότητας κάνει πολύ καλή δουλειά στην αποκομιδή ξερόκλαδων. Τρεις φορές το τελευταίο διάστημα εντόπισα κομμένα κλαδιά από κηπουρό και μέσα σε λίγα 24ωρα είχαν απομακρυνθεί και πλέον δίχως να μένουν πίσω σημαντικά υπολείμματα.


Συνεργεία εξακολουθούν να κινούνται στους δρόμους. Επίσης στην τελευταία απεργία του ΧΥΤΑ, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πέτυχε να συντηρήσει κάπως την κατάσταση καταφέρνοντας να περάσει κάποια φορτηγά στη χωματερή.


Φυσικά υπάρχει δρόμος ακόμη να διανυθεί. Η Δημοτική Αρχή καλείται να δει τι ακόμη μπορεί να βελτιώσει και κυρίως πως θα ενεργοποιήσει τους πολίτες να συνδράμουν την προσπάθεια. Υπάρχει αρκετός κόσμος που εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί δίπλα, μπροστά ή πίσω από τους κάδους των απορριμάτων να εναποθέτει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Ή που δε θεωρεί σωστό να απομακρύνει τις ακαθερσίες του οικόσιτού του όταν το βγάζει έξω.


Μια τέτοια προσπάθεια δε θα είναι εύκολη ούτε θα αποφέρει καρπούς αύριο το πρωί. Θα χρειαστεί επιμονή, υπομονή και έξυπνες, πρωτότυπες ιδέες.

Νεότερη Παλαιότερη