Τι δε θα δούμε φέτος τα Χριστούγεννα στην Αγία Παρασκευή

meme1Για άλλη μια χρονιά και φορά απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής το θέμα των Χριστουγέννων τόσο όσον αφορά τον στολισμό όσο και τις εκδηλώσεις. Δυστυχώς, και παρά τα παλαιότερα κείμενά μας, η Χριστουγεννιάτικη περίοδος εξακολουθεί να προσεγγίζεται ως μια αγγαρεία και όχι ευκαιρία η πόλη να εμπνευστεί, να σχεδιάσει, να υλοποιήσει, να επιμείνει και να διακριθεί.


Του Στρατή Μαζίδη


Οι ίδιες ερωτήσεις. Τι γίνεται με τον στολισμό; Γιατί ξανά πάλι λεφτά φέτος; Πότε θα στολίσετε; Πόσο δώσατε την πλατεία; Θα γίνει καμιά εκδήλωση; Δεν ξέρω αλλά μια ατμόσφαιρα διαχρονικής στασιμότητας πλανάται πάνω από την πόλη, η οποία δεν είναι εύκολο να γίνει.


Ορισμένα πράγματα είναι πολύ απλά. Π.χ. με τον στολισμό. Όταν κάηκε το τολ στο πάρκο Σπυρούδη το καλοκαίρι του 2014, σε τότε άρθρο μας είχαμε θέσει ένα καίριο ερώτημα: γιατί δεν ήταν απογεγραμμένος και ασφαλισμένος ο εξοπλισμός. Απάντηση δεν είχαμε λάβει, αλλά κάναμε την ερώτηση μήπως και κάποιος το τσιμπήσει για να μπει μια τάξη στο θέμα του στολισμού.


Όσον αφορά τις εκδηλώσεις, από ότι φαίνεται θα δούμε πάλι μια από τα ίδια. Όταν σε άλλες πόλεις της χώρας τα Χριστούγεννα σχεδιάζονται πολλούς μήνες πριν, βγαίνουν αναλυτικά προγράμματα, διαφημίζονται εγκαίρως και έντονα, στην Αγία Παρασκευή εξακολουθούμε την ίδια προσέγγιση. Όλα συγκεντρωμένα στην υδροκέφαλη πλατεία υπό περίεργες κι ασύμφορες, ίσως, συνθήκες και τέλος.


Γιατί να μη σχεδιάσουμε π.χ. ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο στου Σπυρούδη όπως έχουμε γράψει εδώ και αρκετά χρόνια; Να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό και να καταστήσουμε την πόλη θελκτική για τους κατοίκους της και μαγνήτη για επισκέπτες.


Φέτος λοιπόν τα Χριστούγεννα στην Αγία Παρασκευή δε θα δούμε κάτι διαφορετικό αλλά τα ίδια με τα περασμένα χρόνια. Ας βάλουμε όμως λίγη φαντασία κάποια στιγμή.

Νεότερη Παλαιότερη