Νυχτερινές επιθέσεις στην Αγία Παρασκευή: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση

zimiesΤις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης και 10ης Δεκεμβρίου 2019, η Αγία Παρασκευή δέχθηκε κύμα επιθέσεων από αγνώστους στα πλαίσια της αντίδρασης διάφορων μάλλον παρακρατικών ομάδων απέναντι στα φαινόμενα αστυνομικής βίας.


Του Στρατή Μαζίδη


Την πρώτη φορά οι πέτρες εκτός από υποκατάστημα συστημικής τράπεζας βρήκαν και τη βιτρίνα επαγγελματία της πόλης. Μέσα σε όλα τα χαράτσια που πληρώνει, θα κληθεί να αντικαταστήσει και την τζαμαρία του. Τη δεύτερη φορά αδειάστηκαν οι κάδοι με τα σκουπίδια. Προφανώς οι επαναστάτες με τα κρυμμένα πρόσωπα δεν έχουν κανένα ενδοιασμό για τους κινδύνους που συνεπάγονται αυτές οι εικόνες τόσο για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα όσο και τους κατοίκους. Η επίθεσή τους δηλαδή έχει ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό: δεν περιορίζεται μόνο σε μια συστημική τράπεζα που μαζί με άλλες έχουν αφαιμάξει τους πολίτες.


Στα πλαίσια αυτού του σιγά σιγά αναδυόμενου, ίσως και συντονισμένου, κλίματος τρομοκρατίας με πιθανό απώτερο σκοπό τον εκφοβισμό της κοινωνίας ώστε να παρακολουθήσει αδρανής, τρομαγμένη και σιωπηλή όσα τραγικά θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, φαίνεται πως συμπεριλαμβάνεται και η πόλη μας ως πεδίο βολής.


Τραβηγμένο; Πρώιμο; Μπορεί. Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε.


Διότι στο τέλος της ημέρας ή στο πρώτο φως της, οι δημότες είναι αυτοί που καλούνται να περπατήσουν, να εργαστούν, να αποκαταστήσουν, να μαζέψουν κι οτιδήποτε άλλο θέλετε στα συντρίμμια του πεδίου μάχης. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι έτοιμα να ασχοληθούν με το θέμα σοβαρά, αποτελεσματικά και έγκαιρα;


Η κατάσταση μόνο εύκολη δεν προμηνύεται...

Νεότερη Παλαιότερη