Γιατί η όποια συζήτηση περί ανάπλασης ή μη της πλατείας του Αγίου Ιωάννου είναι λάθος εξαρχής

ai-giannis-3Αρκετή συζήτηση γίνεται τελευταία ανάμεσα στην επικείμενη ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Ιωάννου, την οποία προχωρά ο απερχόμενος Δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος αλλά απορρίπτει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς σημειώνοντας ότι θα  σταματήσει τη διαδικασία.


Του Στρατή Μαζίδη


Ειλικρινά δε γνωρίζω αν η πλατεία χρειάζεται ανάπλαση. Δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση ή διαβούλευση ώστε να δούμε πως είναι η πλατεία σήμερα, τι και γιατί πρέπει να αλλάξει ώστε να αναπλαστεί αύριο. Σε γενικές γραμμές δεν είναι σίγουρο πως η πλατεία χρήζει ανάπλασης. Και υπαίθρια εξέδρα για εκδηλώσεις διαθέτει καθώς επίσης παιδική χαρά και αρκετό πράσινο.


Το πρόβλημα της πλατείας είναι διαφορετικό. Από τα βουνά των πεταμένων χαρτόκουτων έξω από τους άδειους βυθιζόμενους κάδους ανακύκλωσης και τα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα ακόμη και ανθρώπων που διεκδικούν ρόλο στα κοινά, έως τη διαρκώς βανδαλιζόμενη παιδική χαρά και τις ρευματοκλοπές, το συμπέρασμα είναι ένα: ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν ελέγχει την πλατεία. Πόσες φορές δεν είδαμε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας, συνεργεία του Δήμου να την ευπρεπίζουν και σε λίγα 24ωρα να παρουσιάζει πάλι προβληματική εικόνα;


Το να δαπανήσεις ένα σεβαστό ποσό σε ένα χώρο, για του οποίου τα προβλήματα δεν κατάφερες να βρεις λύση, δεν είναι σωστή κίνηση και τα λεφτά των δημοτών θα πάνε χαμένα όταν τα ίδια χρήματα κατευθυνόμενα αλλού μπορούν να πιάσουν τόπο.


Για άλλη μια φορά σε αυτήν την πόλη ξεκινάμε από το Ω.

 
Νεότερη Παλαιότερη