Μαργαρίτα Δημητρίου: Μόλις δοκιμάστηκε πραγματικά ο σταθμός στα Πευκάκια, ήρθαν στο φως τα προβλήματά του

52259296_10215134230483980_5848553586547490816_nΠριν μερικές ημέρες η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των Παιδικών Σταθμών, Τάνια Νικολούλια ανήρτησε μια φωτογραφία από τον παιδικό σταθμό στα Πευκάκια στην οδό Αισώπου σημειώνοντας: «Σήμερα βρεθήκαμε στον Βρεφονηπιακό σταθμό της οδού Αισώπου-στο στολίδι των παιδικών σταθμών-για την εκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων των παιδικών σταθμών. Όλοι οι γονεις περιεργάζονταν αχόρταγα τους χώρους του σταθμού... μια αίθουσα όμως, αίθουσα εστιατορίου την χαρακτήρισαν, ηταν κλειστή γιατί ειχε προβλημα λέει... 2 χρόνια έχουν περάσει από τότε που βρεθηκαμε σε αυτή την αιθουσα και ενημερώσαμε οτι σταζει το ταβάνι... σήμερα είδαμε απο το τζαμι μουχλα στο ταβάνι και κουβα (τεραστίων διαστάσεων για παιχνιδι με άμμο) για το νερο... ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ...λυπηρό κι εξήγηση δεν μπορώ να βρω»


Του Στρατή Μαζίδη

Στην ανάρτηση της κ. Νικολούλια, η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Μαργαρίτα Δημητρίου σχολίασε:

«Κ. Νικολούλια, εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι δεν είστε ενήμερη ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων. Το περασμένο καλοκαίρι στον συγκεκριμένο χώρο, έγινε μόνωση της ταράτσας υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.Ξηλώθηκε το Ταρτάν κι οι ρωγμές που υπήρχαν κλείστηκαν.Μας παραδόθηκε το έργο με την διαβεβαίωση της πλήρους αποκατάστασης της τότε φθοράς.Την Παρασκευή μετά από την μεγάλη βροχόπτωση, στον ίδιο χώρο εμφανίστηκε πάλι πρόβλημα.Αμέσως επικοινωνήσαμε με τους αρμοδίους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.Πήραμε απάντηση ότι μόνο τους θερινούς μήνες μπορούν και τότε θα γίνουν επιπλέον εργασίες».


Δεν κρύβω ότι διαβάζοντας την απάντηση της κ. Δημητρίου παραξενεύθηκα όταν γράφει πως έγινε μόνωση της ταράτσας, ξηλώθηκε το ταρτάν και έκλεισαν οι ρωγμές. Αυτό γιατί ο συγκεκριμένος σταθμός αποπερατώθηκε μόλις το 2015 (θυμίζω ότι τα εγκαίνια έγιναν στο πεζοδρόμιο το φθινόπωρο του 2014 πριν αναλάβει η σημερινή δημοτική αρχή) και για να απαιτείται τόσο γρήγορα αυτής της μορφής οι εργασίες που σημαίνουν επιπλέον έξοδα, τότε κάτι μάλλον εξαρχής δεν πήγε καλά κατασκευαστικά και ίσως ο τ. δήμαρχος να μην πρέπει να περιαυτολογεί σε τέτοιο βαθμό για το ένα και μοναδικό εξ ολοκλήρου δικό του τεχνικό έργο που έγινε των ημερών του. Ως εκ τούτου επισκέφθηκα την κ. Δημητρίου στα γραφεία των ΠΑΙΣΔΑΠ όπου οι απαντήσεις της οφείλουν να μας βάλουν σε σκέψεις:


- κ. Δημητρίου τι ακριβώς συμβαίνει με τον παιδικό σταθμό στα Πευκάκια και τη φωτογραφία που είδαμε με τα νερά στα κοινωνικά δίκτυα;

Κοιτάξτε, όπως ανέφερα και στο σχόλιό μου, η Τεχνική Υπηρεσία αποφάσισε το ερχόμενο καλοκαίρι να ξηλώσει εξ ολοκλήρου την ταράτσα, να τη διαμορφώσει σωστά για τις ρύσεις και να τη μονώσει. Πρόκειται για κακή κατασκευή.


- Μα καλά, όταν κατασκευαζόταν το έργο δεν υπήρχε κανένας να επιβλέπει από την πλευρά του Δήμου Αγίας Παρασκευής;


Σε αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω. Να σας πω ότι τα μπαλκόνια δεν έχουν ρύσεις (!) ενώ σας καλώ να έρθετε μια μέρα με βροχή να δείτε τι συμβαίνει στο ξέφωτο στην πλαϊνή είσοδο από τη μεριά της παιδικής χαράς.


- Οπότε ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του;


Σωστά!


- Άλλα προβλήματα υπάρχουν στον συγκεκριμένο σταθμό;


Βεβαίως και υπάρχουν. Ο απορροφητήρας της κουζίνας ήταν κι αυτός λάθος κατασκευή και χάλασε. Επίσης από την πρώτη χρονιά και μετά μυρίζει έντονα η αποχέτευση στον παιδικό σταθμό και δεχόμαστε παράπονα.


Επιπλέον το Μάρτιο του 2016 δε δούλεψε η μία από τις δύο αντλίες στο υπόγειο και γεμίσαμε νερά.


- Πως πλημμύρισε το υπόγειο;


Κοιτάξτε, στην περιοχή ο υδροφόρος ορίζοντας είναι σχετικά ψηλά. Το νερό πρακτικά βγαίνει από μέσα και είναι τόσο πολύ που όταν δουλεύουν οι αντλίες και βγάζουν το νερό στο δρόμο, υπάρχουν φορές που γινόμαστε δέκτες διαμαρτυριών από τους γείτονες.


- Μα συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται μελέτη και λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα κατά την κατασκευή.


Έχετε δίκιο αλλά δεν φτιάξαμε εμείς τον σταθμό. Εμείς καλούμαστε να διορθώσουμε τα πολλά ελαττώματά του.


- Πότε λειτούργησε πρώτη φορά ο σταθμός;


Ξεκίνησε πιλοτικά με ένα τμήμα βρεφών το Μάιο του 2015 διότι μπορεί ο κ. Ζορμπάς να τον εγκαινίασε πριν παραδοθεί αλλά υπήρχαν ακόμη πολλές εκκρεμότητες για να λειτουργήσει. Σε κανονικούς ρυθμούς ξεκίνησε να φιλοξενεί παιδιά από το Σεπτέμβριο του 2015. Μέχρι τότε και με τις καλές καιρικές συνθήκες δεν υπήρχε κανένα θέμα. Μόλις όμως, ας μου επιτραπεί η έκφραση, δοκιμάστηκε το κτίριο άρχισαν και τα προβλήματα που σας περιέγραψα.


- κ. Δημητρίου σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και τι να πω...εύχομαι καλά ξεμπερδέματα.


Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Νεότερη Παλαιότερη