Αντί για όαση και πάρκο αναψυχής για τους δημότες, ένας απέραντος σκουπιδότοπος με πορεία από το κακό στο χειρότερο

peukakia (10)Φθινόπωρο του 2010. Η τότε δημοτική αρχή Γιαννακόπουλου και ο ΟΑΔΑΠ υπό το Γιάννη Μυλωνάκη ανακαινίζουν το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στα Πευκάκια προβαίνοντας σε σχετικές ανακοινώσεις για το μέλλον των 22 στρεμμάτων του πάρκου της περιοχής. Λίγο αργότερα ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου όταν η τεχνική υπηρεσία υπό τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο, Κώστα Κρητικίδη δημιούργησε μια περιμετρική διαδρομή περιπάτου. Όσο κι αν οι κινήσεις αυτές πιθανότατα εμπεριείχαν και προεκλογικό άρωμα, εντούτοις αποτελούν την τελευταία παρέμβαση στην περιοχή.


Του Στρατή Μαζίδη


Η προηγούμενη δημοτική αρχή πέρασε και δεν ακούμπησε. Απεναντίας φιλοδοξούσε να γκρεμίσει μια επένδυση αξίας μισού δις δραχμών στον υφιστάμενο σκελετό του κολυμβητηρίου στη Μακεδονίας αντί να το αποπερατώσει, για να ανοικοδομήσει ένα άλλο στο χώρο των 22 στρεμμάτων.


Τελικά πέρασαν εννέα ολόκληρα χρόνια και ένας Δήμος που θέλει να λέγεται μεγάλος στα χαρτιά, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα ήπιο αθλητικό πάρκο με 4-5 ανοικτά γήπεδα, παιδικά παιχνίδια σαν αυτά που βλέπουμε στο Σταύρος Νιάρχος, διαδρομές περιπάτου και ένα αναψυκτήριο χαμηλού τιμολογίου για τους επισκέπτες. Την στασιμότητα της δημοτικής αρχής Ζορμπά διαδέχθηκε η μετατροπή του χώρου σε αποθήκη υλικών και μπαζών εργολάβων - χωματερή από αυτήν του κ. Σταθόπουλου, αφού φτάσαμε πολύ κοντά στο να περάσει ο χώρος στην ομοσπονδία ΑμΕΑ μέσω Περιφέρειας. Βέβαια στις σχετικές αδειοδοτήσεις μετατροπής της περιοχής σε σκουπιδότοπο υπάρχει χρονικός περιορισμός. Ωστόσο στην Ελλάδα ζούμε και γνωρίζουμε πολύ καλά τη δύναμη του προσωρινού ή του δήθεν χρονικού περιορισμού.


Ας μη μιλήσουμε για την περιουσία των περιοίκων η οποία απαξιώνεται καθώς σε μια πανέμορφη περιοχή ήπιας δόμησης όπως τα Πευκάκια, έχουν ένα κέντρο σκουπιδιών και πιθανών μολύνσεων απέναντι από τα σπίτια τους.



Διαβάστε επίσης > Κάτι μεταξύ σκουπιδότοπου και ερημωμένης βάσης της ΕΣΣΔ μια ονειρεμένη τοποθεσία στην Αγία Παρασκευή


Ας μιλήσουμε για την απαξία της δικής μας ζωής στο προάστιο. Ο χώρος των 22 στρεμμάτων στα Πευκάκια όπως κι εκείνος του πάρκου Σπυρούδη αντί να είναι η προμετωπίδα της Αγίας Παρασκευής, σημεία κατατεθέντα της πόλης και προορισμοί για όλους εμάς να πάρουμε μια ανάσα, έχουν εξελιχθεί σε μελανά σημεία και περιοχές ντροπής. Συμπερασματικά, δε λιμνάζουν μόνο τα ύδατα στις παρακάτω εικόνες, αλλά και ολόκληρη η πόλη στερούμενη ευκαιριών μη μπορώντας να αξιοποιήσει έστω τα απλά.


peukakia (1) peukakia (2) peukakia (3) peukakia (4) peukakia (5) peukakia (6) peukakia (7) peukakia (8) peukakia (9)
Νεότερη Παλαιότερη