Με στρατηγική ταρατατζούμ ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για την στάθμευση στο Μετρό

[caption id="attachment_77149" align="aligncenter" width="560"]Alexas_Fotos / pixabay Alexas_Fotos / pixabay[/caption]

Έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε συνήθεια να παρακολουθεί κανείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από ώρες συζητήσεων να μη βρίσκει τίποτε να πει. Αυτό συνέβη και με την προχθεσινή "έκτακτη" συνεδρίαση του Σώματος για το θέμα της παραχώρησης των χώρων στάθμευσης στους σταθμούς του Μετρό "Χαλάνδρι" και "Δουκίσσης Πλακεντίας" σε ιδιώτες.  Τίποτε το έκτακτο δεν υπάρχει σε ένα θέμα το οποίο ήταν επιλογή όλων των δημοτικών αρχών (Σιδέρη, Γιαννακόπουλου, Ζορμπά, Σταθόπουλου) από το 2004 που άνοιξαν οι σταθμοί ως σήμερα να μην ασχοληθούν με κάτι που γνώριζαν πως ήταν στο σχεδιασμό να συμβεί καθώς επίσης και να μη διεκδικήσουν η Αττική Μετρό να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τη διαμόρφωση των χώρων.


Του Στρατή Μαζίδη


Ο τοπικός Σύλλογος είχε ήδη ενημερώσει από το 2017 πως το θέμα αρχίζει να ανακινείται. Ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε επισκεφθεί την Αττικό Μετρό πριν λίγους μήνες. Ωστόσο αντί να προτάξει τις ρεαλιστικές απαιτήσεις και τα άμεσα αιτήματα, ζητούσε να έρθει το μετρό στην πλατεία! Πώς θα έρθει; Από που θα έρθει; Δεν είναι γραμμή τρόλεϊ, ούτε καν τράμ. Δεν υπήρχε λοιπόν τίποτε το έκτακτο. Το πρόβλημα ήταν καθαρά επικοινωνιακό. Αφενός να μη φανεί ότι έτρεξε πίσω από μια άλλη παράταξη (Αλλάζουμε) τις οποίες σχεδόν αντέγραψε τις προτάσεις κι αφέτερου λόγω της κινητοποίησης του Συλλόγου του Κοντοπεύκου να μη φανεί αδιάφορος. Άλλωστε στην ερώτηση Μυλωνάκη αν υπάρχει αλληλογραφία με φορείς και κυβερνητικούς αξιωματούχους για το θέμα, ο κ. Σταθόπουλος δεν απήντησε. Ενώ όπως διαφάνηκε δεν έχει επικοινωνήσει με τον πολιτικά ομογάλακτο Δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Ρούσσο.


Για αυτό λοιπόν μέσα σε όλα αποφασίστηκε κι ένα ταρατατζούμ αύριο στην περιοχή των υπαίθριων χώρων στάθμευσης. Διότι πως αλλιώς μπορεί μια συγκέντρωση για κάτι που αφορά ένα γειτονικό δήμο καθώς οι χώροι ανήκουν γεωγραφικά στο Χαλάνδρι ενώ οι ιδιώτες έχουν πάρει τους χώρους έναντι κάποιων συμφωνιών; Θα πάμε λοιπόν κάποιοι στην περιοχή, έχουμε βάλει το πανό μας, θα εκφωνήσουμε και δύο δεκάρικους, θα δώσουμε νέο ραντέβου για...δυναμικούς αγώνες και ύστερα σπίτι μας.


Το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περίοικοι των δύο σταθμών στο Κοντόπευκο αναδεικνύει το διαχρονικό πρόβλημα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και των αρχόντων του. Δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα σοβαρά ζητήματα, τα άφηναν να υπάρχουν διαιωνίζοντάς τα και πολλές φορές απλά τα άνοιγαν σε επίπεδο επικοινωνίας και προεκλογικών αναγκών. Πέρασαν τρεις δημοτικές αρχές με φιλικά προσκείμενες κυβερνήσεις. Θα μπορούσαν να είχαν επιλύσει το ζήτημα της περιοχής όπως επίσης αρκετά ακόμη. Δεν το έκαναν. Δεν το ήθελαν.


 
Νεότερη Παλαιότερη