Σκουπιδαριό στην πλατεία Αγίου Ιωάννου και πως ένας δημότης υποκατέστησε τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες

skoupidia-1Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο συνδημότης, Τάσος Μπομπόνης από την πλατεία Αγίου Ιωάννου όπου παρουσιαζόταν η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε. Όπως με ενημέρωσε ο ίδιος και σχολίασε δημόσια, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής τον πληροφόρησε ότι είχε προηγηθεί διήμερη αποχή των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Του Στρατή Μαζίδη

Όμως προφανώς κάποιοι δε διαβάζουν πολύ καλά τι γράφεται ή δε δίνουν σημασία εκεί που πρέπει. Σημειωνόταν στην ανάρτηση ότι και οι δύο κάδοι είχαν αναμμένο το πράσινο φως, που σημαίνει ότι δεν ήταν γεμάτοι. Συνεπώς το αν είχε ή όχι προηγηθεί διήμερη αποχή (για την οποία μάλλον δεν μπήκε στον κόπο κανείς να ενημερώσει τους δημότες) δεν είχε καμία απολύτως σημασία. Αλίμονο άλλωστε αν αυτοί οι κάδοι γέμιζαν τόσο γρήγορα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Προφανώς όμως έπρεπε κάπως να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα αλλά και να μην κινηθούν όπως πρέπει πολιτικοί προϊστάμενοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως ενημερώνει ο κ. Μπομπόνης, μετά την επικοινωνία με το Δήμαρχο, πήγε ο ίδιος (!) και μίλησε με 2-3 καταστήματα στην πλατεία για να σχηματίσει μια εικόνα της κατάστασης διότι προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι οι υπόγειοι κάδοι αργούν να συμπιέσουν τα απορρίμματα και ο υπάλληλος θέλει 20’ να πετάξει 2-2 τα κιβώτια. Ο κ. Μπομπόνης μετέφερε στο Δήμαρχο τη συζήτηση και τους παρακάλεσε να μην αφήνουν έξω σακούλες αλλιώς να ζητήσουν ένα μπλε κάδο να τα βάζουν εκεί. Του είπαν πως θα εφιστήσουν την προσοχή στους εργαζόμενους. Την επόμενη ημέρα το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια, φυτό, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Μια κουβέντα με τους επαγγελματίες πάντως κακό δεν έκανε, αναφέρει ο ίδιος.

Αυτό που θα έπρεπε να είχαν πράξει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής, οι οποίες λαμβάνουν μισθό ή ο πολιτικός τους προϊστάμενος, αντιδήμαρχος καθαριότητας και κάτοικος της πλατείας, το έκανε ένας ενεργός δημότης. Αξίζει να συγχαρούμε τον κ. Μπομπόνη. Υποκατέστησε επάξια ολόκληρο το Δήμο Αγίας Παρασκευής.
Νεότερη Παλαιότερη