Ο κινηματογραφιστής Γιώργος Αρβανίτης Επίτιμο Μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής

dimarhos_arvanitis_legaki

Τελετή υποδοχής Γιώργου Αρβανίτη στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής.

Μεγάλη τιμή για τη Λέσχη και την πόλη.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στον κατάμεστο χώρο του Δημαρχείου και σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής υποδέχτηκε ως Επίτιμο Μέλος τον σπουδαίο κινηματογραφιστή και Πρόεδρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κύριο Γιώργο Αρβανίτη.

Η Πρόεδρος της Λέσχης Μιρέλλα Λεγάκη αναφέρθηκε σύντομα στην πορεία της Λέσχης και προσφώνησε τον καλλιτέχνη και τη σύζυγό του κ. Αγγελική Αρβανίτη, ενώ ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό. Η Αντιπρόεδρος της Λέσχης κ.Βίκυ Πεζίρη παρουσίασε βιογραφικά στοιχεία και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Ηλία Δημητρίου “Ο ζωγράφος του φακού”. Τέλος, ο σκηνοθέτης και καθηγητής στο ΑΠΘ κ.Περικλής Χούρσογλου έκανε ένα σύντομο διάλογο με τον τιμώμενο με θέμα το φως στο σινεμά. Η τελετή έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους της Λέσχης στο Επίτιμο Μέλος. Ο Γιώργος Αρβανίτης ευχαρίστησε για την τιμή και εξέφρασε τη χαρά του για την ζεστή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

HOURSOGLOU

Παρόντες οι κινηματογραφιστές: Ο μοντέρ Τάκης Γιαννόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Φρέντζος, οι σκηνοθέτες Περικλής Χούρσογλου, Ηλίας Δημητρίου, Ελένη Αλεξανδράκη, ο φωτογράφος Ανδρέας Σμαραγδής, φίλοι και συνεργάτες του τιμώμενου. Παρούσα επίσης η αδελφή του κ.Ε.Αρβανίτη-Τσάκωνα.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) ο Γ.Γραμματέας κ. Δ. Ντάνης και το μέλος ΔΣ κ.Ε.Μήτση.

Εκ μέρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ.Σ.Παπαμιχαήλ και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ.Γ.Βλάχος (ιδρυτικά μέλη της Λέσχης), ο Αντιδήμαρχος Παιδείας/Πολιτισμού κ.Π.Γκόνης, ο πρ. Δήμαρχος κ.Β. Γιαννακόπουλος, η Δημ. Σύμβουλος και Πρόεδρος των Παιδ. Σταθμών κ. Καβρουδάκη και πολλά μέλη της Λέσχης.

Η βραδιά συνεχίστηκε σε γνωστό εστιατόριο της πόλης. Εκεί ανάμεσα στη στενή παρέα ο Γιώργος Αρβανίτης αφηγήθηκε ιστορίες από την καλλιτεχνική πορεία του, τη συνεργασία με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τα σχέδια για το μέλλον.

plaketa

Νεότερη Παλαιότερη