Για το Μυλωνάκη ήταν μονόδρομος να αλλάξει

[caption id="attachment_75235" align="aligncenter" width="500"]moreharmony / pixabay moreharmony / pixabay[/caption]

Αρκετοί φίλοι μετά τις εξελίξεις στη Συμμαχία Ευθύνης και καθώς είχε προηγηθεί η συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου, Γιάννη Μυλωνάκη στο agiaparaskevi-guide.gr έθεσαν το ερώτημα ως προς το αν έπρεπε να είχε παραμείνει στην παράταξη ή όχι. Έχω όμως την αίσθηση ότι η ερώτηση αυτή όσο κι αν φαντάζει εντελώς φυσιολογική, είναι μάλλον άστοχη για πολλούς λόγους.


Του Στρατή Μαζίδη


Από την στιγμή κατά την οποία ο Γιάννης Μυλωνάκης ήθελε να διεκδικήσει το δήμο, ήταν μονόδρομος η αποχώρησή του από την παράταξη στην οποία μέχρι πρότινος ηγείτο ο Βασίλης Γιαννακόπουλος. Από το 2010 όταν η τότε παράταξη "Μαζί" έχασε τις εκλογές, άνοιγε κατά καιρούς μια συζήτηση ως προς το αν ο π. Δήμαρχος έπρεπε να φύγει ή όχι. Ο ίδιος συνήθιζε να θέτει το θέμα κατά περιόδους αλλά να μην το συνεχίζει. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2018. Δεδομένου ότι ο Μυλωνάκης από τη θητεία του στον ΟΑΔΑΠ έχει δείξει πως κινείται πάντα με οδικό χάρτη και σχέδιο, ήταν εκ των ουκ άνευ να καταρτίσει το δικό του ανεξαρτήτως των προθέσεων Γιαννακόπουλου.


Επιπλέον αποχωρώντας από την παράταξη έβγαλε από πάνω του την ετικέττα "το παιδί του Βασίλη" ενώ το έπραξε με έναν ευγενή τρόπο δίχως να ακυρώσει κανέναν. Αν είχε παραμείνει, κανείς δεν του εγγυάτο πως αυτός σήμερα θα ήταν ο επικεφαλής. Συν τοις άλλοις θα ήταν ίσως υποχρεωμένος να αποδεχθεί συνθήκες ή συνήθειες, που πιθανότατα δεν τον βρίσκουν σύμφωνο. Δημιουργώντας όμως κάτι εντελώς καινούριο, το οποίο φάνηκε ότι έχει και μια διαφορετική φιλοσοφία, είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος την ομάδα του και να θέσουν εξαρχής νέους κανόνες. Υπάρχει απόσταση ανάμεσα στη δημιουργία και την κληρονομιά. Στο πρώτο δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτε.


Η αποχώρησή του ήταν αναγκαία στα πλαίσια της φιλοσοφίας δημιουργίας μιας πολυσυλλεκτικής παράταξης η οποία διαθέτει στελέχη, τα οποία βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο, με εντελώς διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Αν ο ίδιος είχε παραμείνει, τι θα είχε συμβεί σήμερα με τους Λογοθέτη, Πετσατώδη, Χατζηανδρέου και Ρεμπούτσικα; Θα μεταπηδούσαν στη Συμμαχία Ευθύνης; Μάλλον θα ήταν κάπως δύσκολο. Αλλά ακόμη κι αν είχαν αυτήν την πρόθεση να συστρατευθούν με τον κ. Μυλωνάκη θα περίμεναν μέχρι τα τέλη του 2018 για να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις με τον κίνδυνο να μείνουν ξεκρέμαστοι; Μάλλον όχι.


Η έγκαιρη ανεξαρτητοποίηση προσέφερε χρόνο για τη δημιουργία των "Αλλάζουμε", της δοκιμής τους στην πράξη υπό την έννοια αν μπορούν να συνεννοηθούν κι αν έχουν απήχηση στον κόσμο και εν τέλει της μετεξέλιξής τους σε δημοτική παράταξη. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι δύο παρατάξεις θα συναντηθούν στην πορεία προς τις κάλπες.


Με πολύ απλά λόγια, για το Μυλωνάκη ήταν μονόδρομος να...αλλάξει.
Νεότερη Παλαιότερη