Η πιο σουρεάλ στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο με το καλό κατευόδιο στο Γιάννη Σιδέρη - Τίτλοι τέλους για το αφήγημα της "ανεξάρτητης" κίνησης

SIDERIS-STATHOPOULOSΣτο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, Γιάννης Σιδέρης προχώρησε ουσιαστικά σε έναν απολογισμό ολόκληρης της θητείας του σημειώνοντας ότι παραδίδει μια υπηρεσία με αλλαγή κουλτούρας. Στο τελευταίο, επίσης, δημοτικό συμβούλιο, ο π. Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος ανακοινώνοντας και επίσημα πλέον την αποχώρησή του για να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με το Γιάννη Σγουρό, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αντιδήμαρχο στη δική του αντίστοιχη μάχη με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη! Μάλιστα ο κ. Σιδέρης άκουσε και άλλες ευχές, για τις οποίες ευχαρίστησε συνολικά και δε διέψευσε.


Του Στρατή Μαζίδη


Ήταν πάντως μια σουρεάλ στιγμή ο Δήμαρχος να βλέπει δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να ανακοινώνουν ουσιαστικά την αποχώρηση του κορυφαίου αντιδημάρχου του και αυτός να λέει "σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια". Από προχθές λοιπόν και επίσημα η αποχώρηση Σιδέρη από τη Νίκη των Πολιτών για να μεταβεί στην Περιφέρεια, όπου φυσικά του ευχόμαστε καλή επιτυχία, σηματοδοτεί το τέλος του αφηγήματος της "ανεξάρτητης" δημοτικής κίνησης του Γιάννη Σταθόπουλου. Φυσικά ο Δήμαρχος από το 1998 μέχρι σήμερα αποσπούσε πάντα πολλαπλάσιο ποσοστό του μικρού τότε ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το πολύχρωμο και ανεξάρτητο εμπεδώθηκε το 2010 με τη συνίδρυση της Νίκης από το Γιάννη Σταθόπουλο και την οικογένεια Σιδέρη, η οποία μεταφραζόταν σε τρεις υποψηφιότητες (Σιδέρης, Λογοθέτης, Παναρίτης).


Με το Γιάννη Λογοθέτη να έχει ανεξαρτητοποιηθεί από καιρό και το Γιάννη Σιδέρη να εγκαταλείπει τη Νίκη αφού δε θα είναι υποψήφιός της τον προσεχή Μάιο, πλέον παύει να υφίσταται το δεξιό πολιτικό άλλοθι του κ. Σταθόπουλου, ο οποίος μολονότι επί 16 συνεχή έτη προσπαθούσε και πετύχαινε να τηρήσει μια ανεξάρτητη γραμμή, την επομένη ημέρα της εκλογής του έλυσε τους κάβους της ανεξαρτησίας προσεγγίζοντας πλέον ολοφάνερα τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκει ο ίδιος και η συντριπτική πλειοψηφία της ομάδας του.


Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί προσωπικά να έχω σημειώσει αρκετές φορές την εικόνα της πόλης που δε μου αρέσει, ωστόσο δεν παραγνωρίζει κανείς ότι ο αντιδήμαρχος πέτυχε να δημιουργήσει κάποιες υποδομές, προσπάθησε να εισαγάγει μια άλλη νοοτροπία γύρω από αυτό που λέμε καθαριότητα και έβαλε την αρχή ορισμένων ζητημάτων (πχ η απόκτηση χώρου για γκαράζ των απορριμματοφόρων) για να επιλυθούν χρόνια προβλήματα. Αντιμετώπισε βέβαια και σημαντικά γραφειοκρατικά προβλήματα που δεν είναι της παρούσης.


Το παράδοξο είναι ότι ο κ. Σιδέρης προσπαθεί να χωρίσει βελούδινα κι αθόρυβα αλλά τελικά όπως πάνε τα πράγματα προκύπτει σε κάθε συμβούλιο η είδηση της αποχώρησης μέχρι να το πράξει πια και ο ίδιος δρομολογώντας και υλοποιώντας τις πιθανές κινήσεις του. Είσαι σα να προσπαθεί να βγει από το δωμάτιο στις μύτες των ποδιών του αλλά πότε χάρη στο ένα, πότε χάρη στο άλλο, γίνεται θόρυβος και τον βλέπουν όλοι. Επί του παρόντος πάντως καλεί τον κόσμο σε παρουσίαση βιβλίου του στο Δημαρχείο Αμαρουσίου όπου θα χαιρετίσει και ο Γιώργος Πατούλης.


Κακά τα ψέματα. Η παρουσία Σιδέρη ως προσωπικότητα, όνομα και ιστορία στην πόλη αποτελούσε ένα βαρύ διαχρονικό χαρτί. Ήταν η εγγυητική επιστολή του επιχειρήματος της ανεξαρτησίας. Ο Δήμαρχος μπορεί να συνεχίσει να δηλώνει ανεξάρτητος, ίσως γιατί έχει ανάγκη να το ακούει ο ίδιος, με τη μόνη διαφορά ότι πια και de facto δεν είναι.

Νεότερη Παλαιότερη