Τους «κούφανε» στην κυριολεξία ο Δήμαρχος στο ΕΠΑΛ

002

Πριν από κάποιες ημέρες πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ για τα πεπραγμένα της τρέχουσας δημοτικής θητείας, όπου αν κρίνουμε από τη φωτογραφία, οι παριστάμενοι μάλλον δεν πίστευαν στα αυτιά τους (για να κάνουμε και λίγο πλάκα).


Του Στρατή Μαζίδη


Αυτό που προκύπτει από τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος ήταν ότι η αίθουσα είχε πολλές κενές θέσεις ενώ ο επαγγελματίας που κάλυψε με εικόνα την ομιλία (και έχει επίσης την εργολαβία των μεταδόσεων του συμβουλίου) δεν έδειξε κανένα άλλο πλάνο ει μη μόνο του Δημάρχου. Κανένα γενικό πλάνο ή κίνηση της κάμερας όπως θα ήταν το λογικό σε μια κατάμεστη αίθουσα.




[caption id="attachment_74141" align="alignnone" width="615"]001 Πατήστε για πλήρες μέγεθος[/caption]

Για τον απολογισμό του έργου δεν μπορεί να σταθεί ιδιαίτερη κριτική όταν πχ παρουσιάζονται ως ασφαλτοστρώσεις δρόμων κάποια μπαλώματα σε δρόμους ή οι εργασίες όχι στο σύνολο ενός δρόμου αλλά σε ένα τετράγωνο και την άλλη ημέρα ανοίγουν τρύπες και τα οποία είχαμε παρουσιάσει με φωτογραφίες. Ούτε όταν στρώνονται οι αυλές των σχολείων και με την πρώτη βροχή μετατρέπονται σε πισίνες. Ούτε όταν αλλάζουν μερικές πλάκες πεζοδρομίων σε ήδη υφιστάμενα. Επιπλέον έργα που εκτελούνται από άλλους φορείς όπως η βιοκλιματική του Κοντοπεύκου, πάλι δεν μπορεί να απολογίζονται από το Δήμαρχο. Τέλος πώς να μελετήσεις έναν απολογισμό όπου γίνεται αναφορά στο έργο στους παιδικούς σταθμούς όταν φέτος έμειναν οριστικά απέξω σχεδόν 100 νήπια (πολλά ήταν επανεγγραφές) επειδή δε φρόντισαν οι αρμόδιοι εγκαίρως ενώ ήξεραν το νόμο να έχουν κινηθεί αναλόγως με τη δημιουργία ή έστω προσωρινή εκμίσθωση ορισμένων χώρων.


Έχω την αίσθηση πως όταν κάποιος παράγει έργο, δε χρειάζεται να το παρουσιάσει και μάλιστα δύο απανωτές φορές. Το έργο συνήθως μιλά από μόνο του. Αυτή η πενταετία μολονότι προσφερόταν για πολλά, εν τέλει είχε μόνο μια στόχευση, την απόκτηση της Βίλας Ιόλα γιατί την οποία 1 1/2 χρόνο μετά την απόκτησή της, ακόμη δε μας έχει παρουσιαστεί σχέδιο για την εκμετάλλευσή της ενώ και η μερική χρηματοδότηση για την ανακαίνισή της έχει προσωρινά μπλοκαριστεί λόγω παραλείψεων της δημοτικής αρχής. Ο τομέας της καθημερινότητας και των στοιχειωδών υποδομών έχασε ακόμη μια ευκαιρία.


Ο κ. Σταθόπουλος μπορεί να διατηρεί τον πρώτο λόγο ένεκα του θεσμικού του ρόλου, ωστόσο δεν κατάφερε σε μια πόλη 100.000 να γεμίσει μια αίθουσα που με την ψυχρότητά της περισσότερο μας θυμίζει κόσμο σε αναμονή να εξυπηρετηθεί στα ταμεία της Εθνικής. Μίλησε ο ίδιος επί 45 λεπτά κι αν κρίνουμε από το κείμενο της ομιλίας, επανέλαβε τα ίδια απολογίζοντας το παραμικρό. Δε θα ήταν πιο λογικό να μιλήσει λιγότερο και να μοιράσει χρόνο σε όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής;


Εν πάσει περιπτώση, η εικόνα σίγουρα θα πρέπει να προβληματίζει το Δήμαρχο. Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε όλους όσους υποφέρουμε από την έλλειψη βασικών υποδομών στην Αγία Παρασκευή.

Νεότερη Παλαιότερη