Ένας νέος κύκλος ανοίγει για το Βασίλη Γιαννακόπουλο

giannakopoulosΤο Βασίλη Γιαννακόπουλο τον γνωρίζω αρκετά χρόνια.  Άλλες φορές συμφωνήσαμε, άλλες διαφωνήσαμε έντονα, όμως νομίζω ότι είναι από τους ανθρώπους εκείνους που δεν κρατά και δεν του κρατάς κακία. Κι αυτό όχι επειδή είναι πολιτικός. Δεν είναι σύμπτωση ότι οι περισσότερες αναφορές γίνονται στο "Βασίλη" και όχι το "Γιαννακόπουλο". Μπορείς τη μια στιγμή να αρπαχτείς και την επόμενη να γελάς. Αυτό είναι δείγμα της οικειότητας. Με το Βασίλη λοιπόν μπορείς να κάτσεις σε ένα τραπέζι και από δύο να γίνετε δέκα μέσα σε λίγη ώρα.


Του Στρατή Μαζίδη


Η χρονιά που κλείνει, φαίνεται ότι είναι σημαδιακή για τον ίδιο. Άνθρωπος που αγαπά τους νέους, απέκτησε το γιο του, παντρεύτηκε και πλέον έχει αποκτήσει φρέσκο αέρα. Η ανανέωσή του είναι φανερή. Και προφανώς το νέο ξεκίνημά του φαίνεται ότι επεκτείνεται πέρα από την προσωπική ζωή.


Όπως όλα δείχνουν ο Βασίλης Γιαννακόπουλος μετά από 25 συνεχή χρόνια αδιάλλειπτης παρουσίας σε πρωταγωνιστικό ρόλο στα δημοτικά έδρανα, απέρχεται ετοιμαζόμενος να ανοίξει ένα νέο επόμενο κύκλο. Το πράττει την κατάλληλη στιγμή. Το 2010 έχασε από έναν αντίπαλο που ουδέποτε απέδειξε όσα του καταμαρτυρούσε. Απεναντίας τον εξύψωσε κιόλας παραμονές του δεύτερου γύρου του 2014 αυτοακυρώνοντας όσα έλεγε. Τα μεγάλα τεχνικά έργα των τελευταίων ετών οφείλονται στη δική του περίοδο. Το σχέδιο της ανάπλασης της δικής του δημοτικής αρχής υλοποιήθηκε στην Αγίου Ιωάννου επί της ουσίας, ενώ τα έργα σε Βενιζέλου και Κυκλάδων θεμελιώθηκαν ουσιαστικά επί των ημερών του. Επίσης η ανάπλαση του Κοντοπεύκου διεκδικήθηκε και ψηφίστηκε το 2008. Συνεπώς ο Γιαννακόπουλος έχοντας καταφέρει το 2014 να κρατήσει ένα σχεδόν 20% με τον κομματικό του χώρο τότε διαλυμένο και τα χρόνια που ακολούθησαν από το 2010 και μετά να μην έχουμε δεί τίποτε στην καθημερινότητα της πόλης, φεύγει μάλλον δικαιωμένος και όντας ο αποτελεσματικότερος δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής από το 2000.


Ωστόσο, δε θα απουσιάσει στην κάλπη αφού θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα με το συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού. Σε μια εποχή απάθειας του κόσμου απέναντι στα πολιτικά κόμματα και την πόλη να έχει εισέλθει σε καθοδικό σπιράλ τα τελευταία χρόνια, η μεταπήδησή του στην Περιφέρεια, εφόσον στηριχθεί από τους δημότες, συνιστά θετική εξέλιξη για την Αγία Παρασκευή. Η παρουσία του Γιαννακόπουλου στα ψηφοδέλτια για την Περιφέρεια μας δίνει μια επιλογή στους δημότες που πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά. Κι αυτή είναι να μην προσέλθουν στην κάλπη με κομματικό κριτήριο αλλά αποκλειστικά τοπικό με απώτερο σκοπό την ανάδειξη ενός συνδημότη μας σε κορυφαίο πόστο της Περιφέρειας Αττικής. Σύμμαχος σε αυτό του κ. Γιαννακόπουλου θα είναι και η μίζερη πραγματικότητα αφού επί των ημερών Δούρου πέρα από λεκτικές εξαγγελίες δεν είδαμε ούτε 1 ευρώ αποτυπωμένο σε έργο στην Αγία Παρασκευή σε αντίθεση με την περίοδο του Γιάννη Σγουρού.


Δε θεοποιούμε το Γιαννακόπουλο. Άλλωστε η παρούσα σελίδα φιλοξενεί αρκετά κείμενα κριτικά απέναντι σε επιλογές κι αποφάσεις του. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορούν να συμφωνούν όλοι σε όλα. Φυσικά κι έχει κάνει λάθη, τα οποία πρώτα από όλους ζημίωσαν τον ίδιο. Όμως όπως δείχνει πια η εμπειρία, υπήρξε ο τελευταίος δήμαρχος που διέθετε ένα οραματικό στοιχείο (όπως το τόξο Γριβέα που ουσιαστικά έχει υλοποιηθεί ή η πολεοδόμηση του πάρκου Νεαπόλεως που πάγωσε μετά την αποχώρησή του), έθεσε υψηλούς διεκδικητικούς στόχους, έφτιαξε πεζοδρόμια και δρόμους, εμπιστεύθηκε πρόσωπα που τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, είναι άριστος γνώστης της αυτοδιοίκησης και αυτό που μας ενδιαφέρει > ο Βασίλης Γιαννακόπουλος μπορεί να κατευθύνει κεφάλαια της Περιφέρειας σε έργα ουσίας και καθημερινότητας στην Αγία Παρασκευή.

Νεότερη Παλαιότερη