Για πρώτη φορά ο π. Κωνσταντίνος ζήτησε να προσευχηθεί ο κόσμος για να αντέξει η Στέγη Γερόντων και να μη βρεθούν άνθρωποι στο δρόμο

IMG_6811Γνωρίζω ότι εδώ και αρκετούς μήνες η κατάσταση στην Στέγη Γερόντων έχει περιέλθει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση ώστε ένα ενδεχόμενο κλείσιμο να είναι πλέον ορατό και όχι απλό σενάριο της θεωρίας. Σήμερα το πρωί για πρώτη φορά με το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσιο του αγίου Νεκταρίου ζήτησε επίμονα από τους παρευρισκομένους να προσεύχονται καθημερινά υπέρ του ιδρύματος για να βρεθεί μια λύση.


Του Στρατή Μαζίδη


Αίτια του οικονομικού αδιεξόδου αφενός η κρίση που έχει περιορίσει τις φιλανθρωπίες και αφετέρου η ασυνέπεια αρκετών που εγκετέλειψαν τους ανθρώπους τους στην Στέγη αλλά δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις της φιλοξενίας.


Ας αναλογιστούν πλέον όλοι τις ευθύνες τους και να μη θυμούνται την Στέγη όταν χρειάζεται να φωτογραφηθούν ή να καμαρώσουν για ένα έργο που ηθικά δεν τους ανήκει. Πρώτη και καλύτερη η Αρχιεπισκοπή Αθήνων η οποία παρίσταται στο ίδρυμα μόνο όσον αφορά την επιγραφή της πινακίδας.


Δεύτερον ο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, που ελάχιστα συνδράμει το εργό του ιδρύματος μολονότι διαθέτει περισσότερες δυνατότητες.


Και τρίτον ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ο οποίος το καλοκαίρι ενέκρινε χρηματοδότηση € 10.000,00 σε άλλο ναό της πόλης στα Πευκάκια για να συσφίξουν οι πιστοί τις σχέσεις τους (όπως έγραφε το εισηγητικό)! Την ίδια στιγμή το ποσό που είχε αποφασιστεί πριν από περίπου 1 χρόνο των περίπου € 5.000,00 γνωρίζω πως δεν μπορούσε να εισπραχθεί αλλά εμείς μπορούμε να λέμε ότι ψηφίσαμε χρηματοδότηση. Διαχρονικά και αυτός απών από την Στέγη.


Δε θα πούμε περισσότερα για την ώρα. Περισσότερα εν καιρώ με την ελπίδα να μη χρειαστεί.

Νεότερη Παλαιότερη