Οι δύο καλύτεροι δημοτικοί σύμβουλοι του Δημάρχου - Ο Γιάννης μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδια

[caption id="attachment_72656" align="aligncenter" width="500"]mask annca / pixabay[/caption]

Μολονότι η Δημοτική Αρχή έχει απωλέσει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου εξαιτίας των τεσσάρων ως σήμερα ανεξαρτητοποιήσεων (Λογοθέτης, Πετσατώδη, Ρεμπούτσικα, Χατζηανδρέου) ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα να περνά ακόμη και τα πιο "περίεργα" θέματα, με τις ψήφους αυτών που υποτίθεται ότι είναι οι βασικοί αντίπαλοι της (Ζορμπάς - Γιαννακόπουλος- Κρητικίδης). Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πύρινος λόγος τους στις τοποθετήσεις τους εναντίον της δημοτικής αρχής Σταθόπουλου, τους οδήγησε τελικά να υπερψηφίζουν τα θέματα ή να μην είναι εκεί στο σύνολό τους ώστε να μην καταψηφίσουν.

Του Στρατή Μαζίδη

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το καλοκαίρι του 2017 με την απόκτηση της Βίλας Ιόλα, τελευταία με την έγκριση των εκδηλώσεων στη βίλα κατά παράβαση της απόφασης αγοράς και χθες με τη «Συζήτηση και λήψη απόφασης λήψης δανείου για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 119 (πρώην Σχολείο Μακρή)» όπου αν δε συγκέντρωνε 17 θετικές ψήφους, δε θα υπερψηφιζόταν.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η απόκτηση της Βίλας Ιόλα με μια στρατηγική που αποτελείωσε την καθημερινότητα εκμηδενίζοντας τα αναγκαία τεχνικά έργα κατέστη δυνατή διότι οι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Κρητικίδης είχαν υπερψηφίσει ενώ επί ώρες στη συνεδρίαση ωρύονταν για τον τρόπο της αγοράς λέγοντας ότι θα καταψήφιζαν, ο δε Βασίλης Ζορμπάς δε φρόντισε στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση της 5ετιας να έχει σύμπασα τη δημοτική του ομάδα επιτρέποντας το θέμα να περάσει στο τσακ. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ποιο λόγο να ψηφίσει κανείς τους δύο πρώην δημάρχους και να μην το ρίξει απευθείας στον κ. Σταθόπουλο.

Επί του προκειμένου χθες πραγματοποιήθηκε μια θυελλώδης συζήτηση με πολύ σκληρή κριτική ιδίως από τους ανεξάρτητους Μυλωνάκη-Πετσατώδη-Λογοθέτη (Αλλάζουμε), Τσιαμπά, Χατζηανδρέου, Γκιζιώτη (Λαϊκή Συσπείρωση) αλλά και τους Γιαννακόπουλο - Ζορμπά. Κι αυτό είναι το παράδοξο! Από τη μια προειδοποιούσαν για το νέο "μνημόνιο" που θέλει να φορτώσει ο Δήμαρχος στην επόμενη δημοτική αρχή (που υποτίθεται ότι διεκδικούν κι αυτοί) και την πόλη με το δάνειο σε μια προεκλογική περίοδο και από την άλλη ακύρωσαν εαυτούς υπερψηφίζοντάς το.

Έκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση του Κώστα Κρητικίδη. Αν δε γνώριζε κανείς, θα θεωρούσε πως πρόκειται για στέλεχος του κ. Σταθόπουλου. Ποιος ξέρει; Μπορεί και να προετοιμάζεται για κάτι τέτοιο. Άλλωστε ο καιρός περνά και η λησμονιά καλύπτει τα γεγονότα του 2010.

Μεγαλύτερη όμως αίσθηση προκάλεσε η αποχώρηση της κ. Καψοκεφάλου. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να διαφώνησε με τον επικεφαλής της κι έφυγε διότι δεν επιθυμούσε να ψηφίσει το θέμα. Ωραίες οι φωτογραφίες και οι γαλάζιες συγκεντρώσεις με τις αγκαλιές και τα ντρινκς, αλλά ίσως έχει αρχίσει ακόμη και η ίδια να αντιλαμβάνεται ότι ουσιαστική αντιπολίτευση ουδέποτε ασκήθηκε και πως σε όλα τα "μεγάλα" ο Γιάννης Σταθόπουλος δε βρήκε κανένα εμπόδιο εκτός από ορισμένους ανεξάρτητους. Επισήμως βέβαια μπορεί να επικαλεστεί επαγγελματικούς λόγους αλλά αρκετοί είδαν τι συνέβη.

Χθες μάλιστα η συμπολίτευση μετρούσε 15 με την κ. Φωτεινού να πηγαινοέρχεται και για αυτό να γίνονται ορισμένα τηλεφωνήματα από το Δήμαρχο σε άλλο δημοτικό σύμβουλο, όχι δικό του, να έρθει να βοηθήσει.

Το παράδοξο δεν είναι μόνο ότι οι δύο προκάτοχοι του κ. Σταθόπουλου ψήφισαν το θέμα παρά τα όσα έλεγαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αλλά πως επικύρωσαν με την ψήφο τους την προχειρότητα αφού χάρη σε αυτούς τους δύο εγκρίθηκε η λήψη δανείου:

- χωρίς να έχουν μπροστά τους κάποια τραπεζική προσφορά αλλά ακούγοντας κάτι για Eurobank κι επιτόκιο "κάπου στο 4%"

- δεν υπήρχε στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας να δώσει απαντήσεις ως προς τις αντοχές του Δήμου που κόβει από όπου βρει για να βγάλει τις δόσεις του Ιόλα

- δεν υπήρχε στέλεχος της νομικής υπηρεσίας να δώσει απαντήσεις σχετικά με το θέμα της απαλλοτρίωσης και των πιθανών κινήσεων των ιδιοκτητών.

Με δύο λέξεις αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί και ως λευκή επιταγή.

Επί του πρακτέου θυμηθήκαμε το θέμα του Μακρή την τελευταία στιγμή αντί για την αρχή της 5ετίας φέρνοντάς το στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο πιο πρόχειρα και αναξιόπιστα γινόταν. Την ίδια στιγμή δακρύβρεχτες τοποθετήσεις περί σχολείων και παιδείας, όπως της κ. Γκιόκα, δε μας έπεισαν. Αν η προτεραιότητά σου είναι τα σχολεία, αυτό θα είχε φανεί από τις 1/10/2014, θα είχε ήδη τοποθετηθεί στο Χέλμειο ο ανελκυστήρας για τα δύο παιδάκια με τα κινητικά προβλήματα και θα είχες φροντίσει δύο χρόνια τώρα να μη μείνουν 95 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών τα οποία τώρα ετοιμάζεσαι να φιλοξενήσεις παράνομα με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Οι προτεραιότητες όμως είναι διαφορετικές. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι πρώην δήμαρχοι είναι εδώ (κι ενίοτε δεν είναι) όταν χρειάζεται.
Νεότερη Παλαιότερη