Το σπάσιμο της Β' Αθήνας λύνει πονοκεφάλους και δίνει την ευκαιρία στην Αγία Παρασκευή να αποκτήσει δικούς της βουλευτές

[caption id="attachment_71300" align="aligncenter" width="500"]ReadyElements / pixabay ReadyElements / pixabay[/caption]

Εδώ και αρκετά χρόνια ακούμε ότι υπάρχουν πόλεις μικρότερες από την Αγία Παρασκευή που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, αλλά όχι η δική μας εξαιτίας, κατά κύριο λόγω της δύσκολης εκλογικής περιφέρειας της Β' Αθηνών. Αυτή πλέον φαίνεται ότι σπάει σε περισσότερα κομμάτια. Μια τέτοια προοπτική δίνει στην πόλη μας τη δυνατότητα να αποκτήσει επιτέλους τους δικούς της βουλευτές που θα προσπαθήσουν μέσα στην ατζέντα τους να προωθήσουν τα συμφέροντα της Αγίας Παρασκευής.

Του Στρατή Μαζίδη

Λέμε "επιτέλους" διότι υπάρχουν πρόσωπα που εμφανίζονται με την ιδιότητα του Αγιοπαρασκευιώτη βουλευτή ή υποψηφίου όμως μια πόλη 100.000 κατοίκων χρειάζεται να εκπροσωπηθεί από πραγματικά δικούς της βουλευτές, όπερ σημαίνει ανθρώπους που ζουν σε αυτή (και όχι αλλού), έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους κατοίκους της και ενδεχομένως να έχουν ασχοληθεί πρωτύτερα με τα τοπικά κοινά ώστε να γνωρίζουν τα προβλήματά της.

Το σπάσιμο της Β΄Αθήνας μειώνει τις απαιτήσεις ενός πιθανού προεκλογικού αγώνα ενώ εξαφανίζει τις διαφορές των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των διαφορετικών δήμων που είχαν ως αποτέλεσμα ένας υποψήφιος να είναι αλλού δημοφιλής και αλλού όχι.  Οι οικονομικές απαιτήσεις μιας καμπάνιας περιορίζονται σε ρεαλιστικά επίπεδα αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εκλογής.

Π.χ. ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο της πόλης μας, ενδεχομένως και με θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, άρα γνωστό στους όμορους δήμους, δε θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις την εκλογή; Θα μπορούσε. Για αυτό υποστηρίζουμε ότι το σπάσιμο της Β' Αθήνας δίνει την ευκαιρία στην Αγία Παρασκευή να αποκτήσει δικούς της βουλευτές, οι οποίοι πέρα από τα κόμματα, θα είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν και την πόλη μας.

 
Νεότερη Παλαιότερη