Συνέντευξη Γιάννη Λογοθέτη: οι δημότες το 2019 δε θα κρίνουν τη Δημοτική Αρχή με βάση τις υποσχέσεις, αλλά το έργο που είναι κάτω του μετρίου

LogothetisΈνα διαφορετικό και ιδιαίτερα δημοφιλές πρόσωπο στην τοπική κοινωνία του Δήμου Αγίας Παρασκευής φιλοξενούμε στο agiaparaskevi-guide.gr, ιδίως στη σχολική και μαθητική κοινότητα ενώ τα τελευταία χρόνια έχει και έντονη παρουσία στα δημοτικά πράγματα ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος.


- Μαζί μας ο Γιάννης Λογοθέτης τον οποίο και καλωσορίζουμε. Κ. Λογοθέτη, διευθυντής στο 7ο δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής, δημοτικός σύμβουλος, ενεργός στα συνδικαλιστικά όργανα της εκπαίδευσης, τα προλαβαίνετε όλα;


Αν κάποια πράγματα τα κάνεις με μεράκι ασφαλώς βρίσκεις το χρόνο και τα προλαβαίνεις.


Κατά αρχάς ως διευθυντής του σχολείου αισθάνομαι ότι κάνω το χόμπι μου. Ξέρετε είναι πολύ σημαντικό να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Τα παιδιά σου δίνουν δύναμη, σου χαρίζουν ενέργεια, σε κάνουν να αισθάνεσαι νέος. Στο 7ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό παιδαγωγικό κλίμα όπου οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς προσπαθούμε και προσφέρουμε στα παιδιά μας ευκαιρίες μάθησης.


Η ενασχόληση μου με τα αυτοδιοικητικά οφείλεται στην άποψη ότι ως ενεργοί πολίτες θα πρέπει εμείς οι ίδιοι με την συμμετοχή μας να προσπαθούμε και να βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας. Είναι βέβαια και το «μικρόβιο» της οικογενειακής παράδοσης αφού ο παππούς και ο πατέρας ήταν για πολλές τετραετίες Πρόεδροι στο χωριό στην Αρκαδία όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.
Όσο για την συνδικαλιστική δράση, μετά από μια δεκαετία ενεργούς ενασχόλησης την έχω μετριάσει τελευταία παραδίδοντας την σκυτάλη σε νεότερους συναδέλφους.


- Συνδυάζεται το "εκπαιδευτικός" με την ενασχόληση με τα τοπικά πολιτικά πράγματα;


Νομίζω πως ναι… Ο σύγχρονος εκπαιδευτικός δεν αρκείται – δεν πρέπει να αρκείται - σε ένα βασικό πτυχίο που απέκτησε πριν από χρόνια. Μορφώνεται συνεχώς. Παρακολουθεί συνέδρια, σπουδάζει μεταπτυχιακά, κατέχει διδακτορικούς τίτλους, έχει ενδιαφέροντα και άποψη για την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό την οποία υποστηρίζει μέσα και έξω από το σχολείο. Και ασφαλώς οφείλει να έχει άποψη για την τοπική κοινωνία όπου ζει ο ίδιος, η οικογένεια του και οι μαθητές του.


Άλλωστε οι δήμοι έχουν ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων που αφορούν την Παιδεία όπως για παράδειγμα την ορθολογική κατανομή των πόρων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, την ιδιοκτησία και την συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων κ.α. Επί πλέον το νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους σε συνεργασία με τα Νομικά τους Πρόσωπα και τα σχολεία να αναπτύξουν προγράμματα πολιτισμού, αθλητισμού, αγωγής υγείας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Αν δεν αναλάβουν εκπαιδευτικοί τέτοιες αρμοδιότητες ποιοι μπορούν να το κάνουν καλύτερα;


Και έχουμε παραδείγματα από πολλούς δήμους της χώρας – εκτός του δήμου Αγίας Παρασκευής που δείχνει να μην εμπιστεύεται τους εκπαιδευτικούς- που αποδεικνύουν ότι όπου εκπαιδευτικοί ανέλαβαν θέσεις ευθύνης, νοικοκύρεψαν το σύστημα, περιόρισαν σπατάλες, μόχλευσαν πόρους, βελτίωσαν την καθημερινότητα, εφάρμοσαν καινοτομίες και τα κατάφεραν θαυμάσια.


- Η κατάσταση στα σχολεία της πόλης ποια είναι; Ποιες ανάγκες υπάρχουν με βάση τη δίκη σας εμπειρία στο 7ο Δημοτικό αλλά και την επικοινωνία σας με τα υπόλοιπα σχολεία;


Στις Σχολικές Επιτροπές γίνεται ορθολογική δουλειά στην κατανομή των κρατικών πόρων και καταβάλλεται φιλότιμη προσπάθεια από τους δύο Προέδρους την κ. Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα και τον κ. Βασίλη Τραυλό αλλά και τα υπόλοιπα μέλη των Σχολικών Επιτροπών να είναι κοντά στα σχολεία και να δίνουν λύσεις.


Πέραν αυτού όμως οι ανάγκες της πόλης σε σχολική στέγη είναι μεγάλες και δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δεν έχει μπει ούτε λιθαράκι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από το Σεπτέμβριο επτά μαθητές της Α' τάξης από την περιοχή του Τσακού, μετακινούνται υποχρεωτικά, λόγω έλλειψης αίθουσας, σε δημοτικά σχολεία του Χολαργού, ενώ την τελευταία στιγμή και μέσα στο καλοκαίρι ο δήμος με συνοπτικές διαδικασίες αναζητεί προς ενοικίαση αίθουσες για να στεγάσει προνήπια και νήπια το Σεπτέμβριο.


Προβλήματα υπάρχουν και στις συντηρήσεις πεπαλαιωμένων σχολικών κτιρίων που παρουσιάζουν σαθρούς σοβάδες, διαβρωμένους οπλισμούς, υγρασίες και κατεστραμμένες μονώσεις, σκουριασμένα κάγκελα και βεβαίως αποκαταστάσεις εξωτερικών όψεων που κατά την γνώμη θα πρέπει να ταιριάζουν στο ευρύτερο περιβάλλον, να σηματοδοτούν τον σχολικό χώρο και να τον κάνουν ελκυστικό στους μαθητές.


Τα σχολεία θα έπρεπε να είναι προσεγμένα, τα πιο όμορφα κτήρια της πόλης που θα ξεχωρίζουν, αλλά δυστυχώς και λυπάμαι που το λέω η δημοτική αρχή στον τομέα της συντήρησης των σχολείων λειτουργεί αποσπασματικά, αναποτελεσματικά, χωρίς σχέδιο και χωρίς προγραμματισμό.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα προχειρότητας της διοίκησης Σταθόπουλου είναι η περίπτωση της μη τοποθέτησης ανελκυστήρα στο 5ο/11ο Δημοτικό Σχολείο όπου ενώ ο Δήμαρχος ήξερε εδώ και μήνες το θέμα της φοίτησης μαθητή ΑΜΕΑ στο σχολείο, έδειξε προκλητική αδιαφορία για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα. Το αποτέλεσμα ήταν να παρέλθουν οι απαιτούμενοι χρόνοι, να έρθει καθυστερημένα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για απ΄ευθείας ανάθεση 63.000 χιλιάδων ευρώ, γεγονός που κινείται στα όρια της νομιμότητας, επιβαρύνει τα οικονομικά του δήμου και ρίχνει σκιές για την ορθή διαχείριση δημοσίου χρήματος.


- Σε τι επίπεδο βρίσκονται τα σχολεία στην πόλη σε σχέση με άλλους όμορους δήμους και γενικότερα; Και ως προς τις δομές αλλά και το μαθητικό-εκπαιδευτικό status τους.


Τα μνημόνια από το 2010 έχουν πλήξει και το χώρο της Παιδείας με την δραστική μείωση της χρηματοδότησης. Επιπλέον η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδήγησε σε υποβάθμιση το δημόσιο σχολείο με «ψαλίδισμα» ωρών στα Θρησκευτικά, την Θεατρική Αγωγή, την Πληροφορική, τα Αγγλικά κλπ, απαξίωση του Ολοήμερου Σχολείου, μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και αύξηση της αναλογίας μαθητών ανά τάξη, γεγονός που δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία.
Σε ότι αφορά τα σχολεία της πόλης μας η εικόνα που έχω είναι αρκετά θετική αφού η Αγία Παρασκευή είναι ένα μεσοαστικό/ αστικό προάστιο με γονείς που είναι κοντά στα παιδιά τους, με ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς, με δραστήριους συλλόγους γονέων και βεβαίως με μια διεκδικητική Ένωση Γονέων που στηρίζει το επιτελούμενο στα σχολεία έργο.


- Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες ανησυχητικών κρουσμάτων βίας με τραγικές καταλήξεις στη χώρα. Εχει μείνει η εκπαιδευτική κοινότητα ένα κλικ πίσω αφού κάθε φορά όλοι πέφτουν από τα σύννεφα;


Ευτυχώς για την Αγία Παρασκευή δεν έχουμε ακόμα σοβαρά φαινόμενα παραβατικότητας, βίας ή σχολικού εκφοβισμού σαν αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες. Αποφεύγω τον όρο bullying γιατί τον θεωρώ παρεξηγημένο από μια μερίδα γονέων που πολύ εύκολα αποποιούνται τις ευθύνες τους και στοχοποιούν εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις γίνονται οι ίδιοι θύματα bullying από αόριστες κατηγορίες και ανυπόστατες καταγγελίες.


Αυτό δε σημαίνει βεβαίως ότι έχουμε εκμηδενίσει την παραβατικότητα στα σχολεία μας και επιβάλλεται οι εκπαιδευτικοί να έχουμε τις κεραίες μας ανεβασμένες. Κανένας μαθητής δε θα πρέπει να έχει λόγο για να φοβάται. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε αυτό σπάζοντας τον κύκλο της σιωπής και της ανευθυνότητας. Υπάρχουν παιδιά που ασκούν bullying και αυτά τα παιδιά δεν έπεσαν από τον ουρανό. Οι συνθήκες γεννιούνται κυρίως μέσα στις οικογένειες τους. Και μέσα στα σχολεία -λέει η ψυχολογία αλλά και η διδακτική πράξη- υπάρχουν όλα τα σημάδια που μαρτυρούν πως κάποια παιδιά βασανίζονται από συμμαθητές τους: Στην πρωινή προσέλευση, στις τάξεις, στα διαλείμματα, στο παιχνίδι, στις τουαλέτες, στο σχόλασμα, παντού… Και εδώ είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών. Να είμαστε εκεί, παρόντες, για να βρούμε λύσεις σε συνεργασία με την οικογένεια και τους ειδικούς.


- Πολλές φορές δίνεται η απάντηση ότι το σχολείο ασχολείται με ό,τι συμβαίνει από την πόρτα του και μέσα. Ωστόσο γεγονότα και συμπεριφορές ανάμεσα στους μαθητές εκτός σχολείου δεν επηρρεάζουν την κατάσταση; Δεν ενδιαφέρει πχ μια Διεύθυνση αν κάποιος μαθητής επιδείξει παραβατική συμπεριφορά;


Ασφαλώς και το σχολείο οφείλει να γνωρίζει τις σχέσεις των μαθητών εκτός σχολικού χώρου. Θα πρόσθετα ακόμα και τις σχέσεις των γονέων. Στα δικά μου μαθητικά χρόνια ο δάσκαλος περιδιάβαινε τις γειτονιές και αλίμονο αν διαπίστωνε παραβατική συμπεριφορά. Πολλές φορές ήταν απαγορευμένο και το παιχνίδι ή ακόμα και η κυκλοφορία. Η πατρίδα μας δυστυχώς είναι η χώρα των άκρων. Από την αυταρχική εκπαίδευση που βιώσαμε οι παλιότεροι ως μαθητές περάσαμε σε μια «αναρχική» εκπαίδευση χωρίς όρια. Νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να λειτουργήσουμε με κανονικότητα, ορθολογισμό με όρια και κανόνες. Μέσα και έξω απ΄ το σχολείο. Δεν μπορεί για παράδειγμα ένας μαθητής, απογευματινές ώρες να μουντζουρώνει τοίχους ή να σπάει τζάμια και να μένει ατιμώρητος. Ο υπουργός παιδείας που θα νομοθετήσει προς μια τέτοια κατεύθυνση θα έχει κάνει το πρώτο βήμα μιας γενναίας μεταρρύθμισης.


- Ποιος ο ρόλος του Δημοτικού στην εκπαιδευτική πυραμίδα;


Το Δημοτικό είναι σχολείο γνώσης, απόκτησης δεξιοτήτων αλλά κυρίως σχολείο Αγωγής. Εκτός από την αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα οφείλουμε να καλλιεργούμε στα παιδιά αρχές και αξίες με πρώτη και σημαντικότερη την έννοια του σεβασμού. Σεβασμός σε όλους και σε όλα για να μπορέσει αύριο ο μαθητής, ως πολίτης του μέλλοντος, να σταθεί σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία με κανόνες αρμονικής συνύπαρξης, αποδοχής της διαφορετικότητας, συνεργασίας, οικολογικής συνείδησης και ανθρωπιάς.


Αυτονόητη βεβαίως θεωρώ την εκπλήρωση της βασικής συνταγματικής επιταγής του άρθρου 16, η οποία ορίζει ως ύψιστη αποστολή της Παιδείας την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης μέσω της καλλιέργειας αυξημένων αντανακλαστικών Φιλοπατρίας και ενίσχυσης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και Παράδοσης.


- Ας έρθουμε και στα τοπικά πολιτικά. Επί χρόνια ενεργό στέλεχος της Νίκης και κοντά στο Γιάννη Σταθόπουλο, ωστόσο πριν από περίπου δυο χρόνια ανεξαρτητοποιηθήκατε. Τι άλλαξε;


Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου, τον Μάρτιο του 2016, εξήγησα αναλυτικά τους λόγους, επικεντρώνονται στην αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων που θεωρώ μείζον θέμα ηθικής τάξεως. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μια δημοτική αρχή που λειτουργεί χωρίς όραμα. Με ατολμία και προχειρότητα. Με υποσχεσιολογία και αναβλητικότητα. Με έλλειμμα συντονισμού και σολομώντειες λύσεις. Με κύρια ενασχόληση την προβολή του αυτονόητου. Με απουσία συναισθηματικού λογισμού που θα εμπνέει τους εργαζόμενους του Δήμου, θα αναδεικνύει και θα επιβραβεύει την υπευθυνότητα, την εργατικότητα, τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και το μεράκι τους και θα κινητοποιεί δημιουργικά τους πολίτες.


Η πόλη διοικείται από μια ολιγομελή ομάδα, υπό την εποπτεία συριζαίων επιτρόπων και κύρια χαρακτηριστικά την παρεοκρατία και την οικογενειοκρατία, γεγονός που γίνεται εύκολα αντιληπτό στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπου περισσεύει η αλαζονεία, η έπαρση, ο λαϊκισμός και απουσιάζει ο διάλογος και η σύνθεση προτάσεων.


Χαρακτηριστική είναι επίσης η ανέξοδη υποσχεσιολογία, τα μεγάλα ΘΑ και η αγαπημένη κουτοπονηριά του Δημάρχου στην οικειοποίηση έργων που γίνονται από άλλους φορείς όπως για παράδειγμα η ολοκλήρωση του σύγχρονου Επαγγελματικού Λυκείου από τις Κτηριακές Υποδομές και χωρίς καμιά συμμετοχή του Δήμου.


Σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την καθημερινότητα του δημότη μοιάζουν να μην απασχολούν την δημοτική αρχή. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η έξαρση της παραβατικότητας στην πλατεία του Αγιάννη και στον Τσακό, η εγκατάλειψη των Πευκακίων, η μη πεζοδρόμηση της Γιαβάση και άλλων οδών, η μη βελτίωση της άναρχης εικόνας και της αισθητικής στην κεντρική πλατεία, η εγκατάλειψη στην φθορά της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κοντοπεύκου…


- Δεδομένου ότι ανοίξατε πρώτος την πόρτα των αποχωρήσεων και πλέον η δημοτική αρχή έχει απωλέσει την πλειοψηφία, αισθάνεστε πως οι επισημάνσεις σας επιβεβαιώθηκαν στην πράξη;


Νομίζω ότι και οι άλλοι τρεις συνάδελφοι, οι Αντιδήμαρχοι Ελισάβετ Πετσατώδη, Κώστας Χατζηανδρέου και η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Ρεμπούτσικα για τους ίδιους περίπου λόγους ανεξαρτοποιήθηκαν.


Ο κόσμος έχει βαρεθεί πλέον την ανέξοδη υποσχεσιολογία και τα μεγάλα λόγια του κ. Σταθόπουλου. Στις εκλογές του Μαΐου του 2019 οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής δεν θα κρίνουν την πενταετία της απερχομενης δημοτικής αρχής με βάσει τα λεγόμενα, τις "καλές" προθέσεις και τις υποσχέσεις αλλά από τις πράξεις και το έργο της το οποίο κατά την άποψή μου είναι κάτω του μετρίου.


- Καθώς η πόλη δεν προχώρησε και τα λιμνάζοντα θέματα εξακολουθούν να υφίστανται, αρκετοί εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα της απόσυρσης των μόνιμων πολιτικών πρωταγωνιστών για να μπορέσει η πόλη να αναπνεύσει. Εσείς τι εκτιμάτε;


Επί της αρχής είμαι κατά της αυτοδιοικητικής και πολιτικής μονιμότητα αλλά δεν θέλω να μηδενίσω το έργο κανενός . Προσωπικά όμως, αν μετά από μία θητεία Δημάρχου είχα αποτύχει δεν θα έθετα εκ νέου υποψηφιότητα. Αυτός είναι άλλωστε και ο κανόνας σε πιο προοδευμένες κοινωνίες όπως στις Η.Π.Α και στα σύγχρονα δυτικοευρωπαϊκα κράτη. Αλλά αυτό είναι ένα προσωπικό ζήτημα που αφορά τον καθένα, ο οποίος άλλωστε αναλαμβάνει την ευθύνη και κρίνεται από τους πολίτες.


- Τόσο στην κεντρική πολιτική ζωή όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε φαινόμενα μόνιμων πολιτικών.


Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους και αυτό είναι λάθος. Ο πολιτικός πρέπει να ξέρει και να αποσύρεται την κατάλληλη στιγμή, διασώζοντας πρώτα και κύρια την αξιοπρέπεια του και δίνοντας την δυνατότητα ανανέωσης της πολιτικής ζωής. Οφείλουμε να παραχωρήσουμε χώρο στους νέους ανθρώπους, για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο, να δείξουν τις ικανότητες τους και να προσφέρουν.


- Παρατηρούμε επίσης μια πόλωση στον τοπικό κεντροδεξιό χώρο όπου μάλιστα σε πρόσφατη παρουσίαση νέου σχηματισμού υπήρξε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κομματική ταύτιση μπορούσε. Ως πότε οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα ακουμπούν τις πλάτες τους στα κεντρικά των κομμάτων βαπτίζοντας το χρίσμα στήριξη; Υπάρχει κατά την άποψή σας ακόμη χώρος για πρωταγωνιστικό ρόλο στα κόμματα;


Θέλω να είμαι ειλικρινής με τον κόσμο και κυρίως με όσους δε με γνωρίζουν. Ιδεολογικά τοποθετούμε στον κεντροδεξιό φιλελεύθερο χώρο και πολιτικά είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας από τα φοιτητικά μου χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι συμφωνώ με χρίσματα, στηρίξεις και κομματικοποίηση της Αυτοδιοίκησης.


Θεωρώ πλέον ότι ο κόσμος έχει κουραστεί με την κομματική καμαρίλα, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες και πιστεύω ότι τα κόμματα θα πρέπει να δώσουν οξυγόνο στις τοπικές κοινωνίες για να αποφασίζουν οι ίδιες και να επιλέξουν τους άξιους και τους ικανούς.


Σε σχέση με τις κομματικές ταυτίσεις και την πολυδιάσπασης του κεντροδεξίου χώρου στην πόλης μας θεωρώ, ως ένα βαθμό, τις φιλοδοξίες θεμιτές αλλά εκτιμώ ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέραν των Περιφερειών και των μεγάλων Δήμων, θα αποφύγει και πολύ καλά θα κάνει να δώσει στηρίξεις σε μικρότερους δήμους όπως είναι η Αγία Παρασκευή, αφήνοντας τις τοπικές κοινωνίες να αναπνεύσουν από τους κομματικούς εναγκαλισμούς και να επιλέξουν οι ίδιες, βάσει της αξιοσύνης των προσώπων και των προγραμματικών τους θέσεων.


- Εσείς εδώ και λίγους μήνες έχετε δημιουργήσει μαζί με συναδέλφους σας στο δημοτικό συμβούλιο την ενεργή κίνηση πολιτών "Αλλάζουμε". Θεωρείτε ότι σε αυτούς τους πρώτους μήνες έχετε πετύχει να δώσετε ένα πρώτο διαφορετικό στίγμα προσέγγισης στα πράγματα;


Το «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» κλείνει ήδη τους έξι μήνες παρουσίας και η ανταπόκριση του κόσμου στην Κίνηση είναι θετική. Το πρώτο στίγμα το δώσαμε με την δράση για τον αθλητισμό. Βγήκαμε στην πόλη, περάσαμε από σχολεία, επισκεφθήκαμε χώρους άθλησης και αναψυχής, περπατήσαμε σε δρόμους και πλατείες, συζητήσαμε με τους πολίτες, τρέξαμε μια πρωτότυπη διαδραστική έρευνα μέσω νέων τεχνολογιών, οργανώσαμε τέσσερα εργαστήρια ιδεών με συμμετοχή επιστημόνων και ειδικών και καταλήξαμε σε μια σειρά ολοκληρωμένων και κυρίως εφαρμόσιμων προτάσεων τις οποίες και παρουσιάσαμε στην κεντρική εκδήλωση στο 3ο Γυμνάσιο.


Το στοίχημα δεν είναι να συζητάμε για τους πολίτες γενικώς και αορίστως αλλά να συζητάμε με τους πολίτες για συγκεκριμένα ζητήματα και αυτό ακριβώς είναι που προσπαθούμε να κάνουμε πράξη.


- Αρκετοί θεωρούν ότι το "Αλλάζουμε" είναι μια πολιτική κίνηση που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το τιμόνι του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Τι απαντάτε;


Για την ώρα είμαστε μια ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών που μαζί με τους δημότες αναδεικνύουμε ζητήματα και συνθέτουμε προτάσεις. Δεν σας κρύβω όμως ότι η θετική ανταπόκριση των συμπολιτών και η παρώθηση του κόσμου να προχωρήσουμε στο επόμενη βήμα, μάς βάζουν σε σκέψεις και συζητήσεις.


- Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου πάντως λειτουργείτε αρκετά συντονισμένα.


Είναι αλήθεια αυτό. Πριν από τις συνεδριάσεις συζητάμε τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και τις περισσότερες φορές καταλήγουμε σε κοινές θέσεις. Στόχος είναι με συντονισμένη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίζουμε δράσεις που θεωρούμε σωστές, να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική για τα κακώς κείμενα, να καταθέτουμε προτάσεις και ως «άτυπη» αντιπολιτευτική ομάδα να προσπαθούμε για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών.


- Τι θα πρέπει να περιμένουμε από την ομάδα μετά το καλοκαίρι; Και σε δράσεις αλλά και σε ονόματα. Αρκετά ακούγονται.


Ήδη για το φθινόπωρο προγραμματίζουμε μια νέα δράση για την καθημερινότητα που θα είναι στο ίδιο περίπου πλαίσιο με αυτό της επιτυχημένης δράσης για τον αθλητισμό. Στόχος είναι η επισήμανση αυτών που μας δυσκολεύουν στην καθημερινότητα της πόλης και οι αλλαγές που οφείλουμε να κάνουμε ώστε να καλυτερέψουμε την ποιότητα της ζωής μας.


Γενικώς υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα η οποία συνεχώς διευρύνεται με την προσθήκη νέων μελών. Εκτός από τους απλούς πολίτες συζητάμε και με Δημοτικούς Συμβούλους, συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους, οι οποίοι βλέπουν με ενδιαφέρον την κίνηση. Είναι νωρίς όμως να μιλάμε για ονόματα.


Όλα αυτά θα τα σταθμίσουμε στο προσεχές διάστημα και θα αποφασίσουμε για το επόμενο βήμα. O πολιτικός χρόνος άλλωστε στενεύει καθώς μετά τα «μπάνια του λαού» μπαίνουμε σε άτυπη προεκλογική περίοδο, αφού ο Μάιος του 19 και οι εκλογές θα είναι πλέον κοντά…

Νεότερη Παλαιότερη