Αν και σε νεκρό χρόνο, φάνηκαν τα δύσκολα για πολλούς

[caption id="attachment_69669" align="aligncenter" width="500"]Engin_Akyurt / pixabay Engin_Akyurt / pixabay[/caption]

Έχουμε υποστηρίξει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ότι στην Αγία Παρασκευή συντελείται μια σημαντική πολιτική η οποία οδηγεί σε μια καινούρια διαμόρφωση του τοπικού σκηνικού. Αυτό φάνηκε για ακόμη μια φορά προχθές κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου κυριάρχισε το θέμα της συζήτησης για τον Κλεισθένη Ι.

Του Στρατή Μαζίδη

Τα δείγματα έλλειψης συνοχής ανάμεσα στη δημοτική αρχή διαφάνηκαν ακόμη μια φορά καθώς η εναπομείνασα δημοτική ομάδα της Νίκης των Πολιτών δεν πέτυχε για ακόμη μια φορά να δώσει σύμπασα το "παρών". Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να μετρήσει κανείς πόσες φορές υπήρξε σύσσωμη παρούσα από τις 1-10-2014 έως σήμερα. Επιπλέον ήρθαν ξανά στην επιφάνεια οι μεγάλες πολιτικές αντιθέσεις της κατά βάση συριζαϊκής παράταξης με το νεοδημοκρατικό μπόλι αφού οι Σιδέρης και Κονταξής είχαν σαφή ενάντια θέση απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που θα διαλύσει την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε μια άκρως κυβερνητική δημοτική αρχή, η παρουσία των παραπάνω και ιδίως του κ. Σιδέρη (για τον οποίο τα τελευταία δύο χρόνια πολλά ακούγονται, αρκετά του αποδίδονται αλλά τίποτε δε γίνεται) αποτελεί το πολύχρωμο πέπλο μιας μονοχρωματικής διοίκησης.

Ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος ωστόσο είναι προσεκτικά υπέρ του νομοσχεδίου. Ακούσαμε μια γενική περιγραφή, για δήμους στην επαρχία που θίγονται με τον Κλεισθένη Ι, για συστήματα στην Ευρώπη που πρέπει να δούμε αλλά και πως πρέπει να μετάσχουμε στο διάλογο μήπως και αλλάξουμε κάτι σε ένα νομοσχέδιο που ούτως ή άλλως θα ψηφιστεί.

Επιπλέον για άλλη φορά ανιχνεύθηκε η δυσκολία βηματισμού της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (στα χαρτιά). Για μια ακόμη κρίσιμη συνεδρίαση απέτυχε να έχει ολόκληρη την εναπομείνασα δημοτική της ομάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι κάπως έτσι ψηφίστηκε και η αγορά της Βίλας Ιόλα με 1 ψήφο διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες υπήρξαν τρία ψηφίσματα σε ψηφοφορία, του Δημάρχου, της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων του Δήμου. Δεν πέρασε κανένα! Ωστόσο αν η παράταξη "η πόλη μας" ήταν παρούσα, τότε θα είχε περάσει το ψήφισμα της αντιπολίτευσης επιφέροντας μια πολιτική ήττα στη Δημοτική Αρχή.

Αυτό πάντως που αξίζει να σημειωθεί είναι αυτό που έχουμε υπογραμμίσει σε παλαιότερο κείμενο. Στην πράξη υπάρχει νέα αξιωματική αντιπολίτευση που είναι οι επτά ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Παρόντες οι Μυλωνάκης, Λογοθέτης, Ρεμπούτσικα και Πετσατώδη (ταυτόχρονα μέλη και οι 4 στην κίνηση ενεργών πολιτών "Αλλάζουμε"), ο Κώστας Χατζηανδρέου, ο Σωτήρης Ησαΐας (που εσχάτως επανεμφανίζεται στις συνεδριάσεις) και ο Κώστας Τσιαμπάς. Για αυτό το τελευταίο διάστημα οι ψηφοφορίες δεν αποδεικνύονται τυπικές διαδικασίες, άλλοτε συνδράμοντας τη δημοτική αρχή (πχ με το θέμα του ΟΕΥ) και άλλοτε μη επιτρέποντας δουλειές της τελευταίας στιγμής (κανονισμός για τις εμποροπανήγυρεις).

Είναι κανόνας της ζωής. Στο κάθε τι υπάρχει αρχή, μέση και τέλος. Προχθές φάνηκε για άλλη μια φορά ποιοι ανατέλουν και ποιοι ατενίζουν την εσπερία.
Νεότερη Παλαιότερη