Τι πρόγευμα μπορεί να πάρει ένας μαθητής της ΣΤ' Δημοτικού δίπλα σε μια σύριγγα;

stoixeia325Όταν ήταν να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα να εγκριθεί από το Σώμα το όποιο τυχόν αίτημα σχολείου της πόλης να επισκεφθεί τη βίλα Ιόλα κατά παρέκκλιση της απόφασης του περασμένου καλοκαιριού (που δεν επιτρέπει επισκέψη προς της επισκευής), είχα ετοιμάσει ένα κείμενο το οποίο αποφάσισα να μη δημοσιεύσω.


Του Στρατή Μαζίδη


Ωστόσο στο ιστολόγιο dimosiosxwros.blogspot.gr παρουσιάζεται σημαντικό υλικό από την επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας που πήγε στη βίλα Ιόλα για να πάρει το πρόγευμά της.


Ένας από τους προβληματισμούς μου ήταν ο εξής. Το πρόγραμμα των επισκέψεων ενός σχολείου περιλαμβάνει μορφωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Τα παιδιά δηλαδή επισκέπτονται χώρους όπου έχουν κάτι να πάρουν. Αναρωτιόμουν τι θα έπαιρναν στη βίλα Ιόλα η οποία βρίσκεται στη γνωστή άσχημη κατάσταση. Δε θα μπω στις πολιτικές σκοπιμότητες της επίσκεψης σχολείων της πόλης μας στη βίλα. Αυτές τις καταλαβαίνουμε όλοι και αυτή δυστυχώς είναι η επιφανειακή προσέγγιση που διαχρονικά χαρακτηρίζει το Δήμο μας.


Στο υλικό όμως του παραπάνω ιστολογίου οι εικόνες που βλέπουμε, δεν αρμόζουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στη φωτογραφία 116 βλέπουμε τη σύριγγα της φωτογραφίας. Στη φωτογραφία 42 βλέπουμε τα παιδιά να σηκώνουν υλικά με γυμνά χέρια και από κάτω σπασμένα γυαλιά. Σπασμένα και στη φωτογραφία 109. Ενώ δε λείπουν και οι τρύπες-παγίδες όπως στην εικόνα 107.


Δε γνωρίζω με τι όρεξη μπορείς πάρεις ένα πρόγευμα σε έναν τέτοιο χώρο. Να "βγάλεις" το πρόγευμα είναι πιο εύκολο. Αναρωτιέται κανείς πως σε μια πόλη όπου όπως ακούσαμε πρόσφατα «η καθαριότητα φυσάει», γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής δε φρόντισαν τουλάχιστον να έχουν καθαρίσει το χώρο ενώ επρόκειτο να τον επισκεφθούν παιδάκια του Δημοτικού.


Τι να σκέπτονται άραγε οι γονείς των μαθητών για το περιεχόμενο της επίσκεψης αυτής; Είχαν ακριβή εικόνα του τι ακριβώς θα επισκεφθούν τα παιδιά τους;


 
Νεότερη Παλαιότερη