Στοχευμένη (λέμε τώρα) ασφαλτόστρωση στην 28ης Οκτωβρίου - Από που να το πιάσεις και που να το στρώσεις!

IMG_6764


Το τελευταίο διάστημα έγιναν μερικές ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Τσακού. Φαντάζομαι πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ό,τι σε ένα χρόνο περίπου έχουμε εκλογές. Πριν λίγες ημέρες γράψαμε αναλυτικά για το μπάχαλο που προκλήθηκε στην περιοχή του Στ' Δημοτικού, Στ' Νηπιαγωγείου και Α΄Γυμνασίου λόγω του κακού προγραμματισμού των κατά τα λοιπά αναγκαίων ασφαλτοστρώσεων σε Αιτωλίας και τμήμα των Θάνου Σιώκου και Ξάνθου.


Του Στρατή Μαζίδη


Τη Δευτέρα και την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν, υποτίθεται, ασφαλτοστρώσεις στην 28ης Οκτωβρίου στο τμήμα μεταξύ Γιαβάση - Θάνου Σιώκου. Λέμε "υποτίθεται" διότι επί της ουσίας επρόκειτο για μπαλώματα τα οποία δεν προσέφεραν απολύτως τίποτε. Το πως επιλέχθηκαν τα σημεία που ξύθηκαν και ασφαλτοστρώθηκαν, δεν το γνωρίζουμε. Πιθανότατα στα πλαίσια εκτέλεσης της εργολαβίας, για να πούμε ότι κάναμε τη δουλειά. Κάποιος από το συνεργείο, που έτυχε να δω, πήγε με ένα σπρέι και μάρκαρε μάλλον κατά το δοκούν μη έχοντας κάποιο σχέδιο ή χαρτί με τα σημεία που έπρεπε να σημαδέψει. Όπως άλλωστε βλέπετε από τις φωτογραφίες υπάρχουν σημεία που θεωρητικά έπρεπε να επιδιορθωθούν αλλά παρέμειναν ως είχαν. Αυτό τους ζητήθηκε, αυτό έκαναν.


Περιττό να αναφέρουμε ότι ο εργολάβος έκλεισε το δρόμο μη έχοντας ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες πως θα πραγματοποιήσει έργα. Προφανώς δεν έκρινε απαραίτητο να προειδοποιήσει έγκαιρα τους κατοίκους.


Οι περίοικοι πάντως, οι οποίοι μου ζήτησαν να γράψω, εμφανίζονται το λιγότερο απογοητευμένοι, ειδικά όταν βλέπουν την ίδια περίοδο άλλοι δρόμοι με λιγότερο φόρτο να ασφαλτοστρώνονται κανονικά και όχι να γεμίζουν μπαλώματα εδώ κι εκεί θυμίζοντας παντελόνι κλόουν.


Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι σε ένα από τα μπαλώματα που βλέπετε, ακριβώς το επόμενο πρωί άνοιξε λακκούβα.


Ο δρόμος έκλεισε επί αρκετές ώρες για δύο ημέρες για να μη γίνει επί της ουσίας τίποτε, όμως οι δημότες θα πληρώσουν το λογαριασμό. Κάποιοι ίσως ισχυριστούν ότι δεν υπήρχαν χρήματα καθώς αγοράστηκε η Βίλα Ιόλα. Τότε ένας λόγος παραπάνω να μην ξοδεύονται για το τίποτε ώστε να φαίνεται ότι παράγεται έργο αλλά να μπουν στην άκρη για να γίνει η ασφαλτόστρωση σωστά κι ολοκληρωμένα όταν αυτό καταστεί δυνατό.


IMG_6762 IMG_6763 IMG_6764 IMG_6765 IMG_6768 IMG_6769 IMG_6770
Νεότερη Παλαιότερη