Αυτό που δεν είπαμε για το παγοδρόμιο

IMG_6736Στα τέλη του Ιανουαρίου προκλήθηκε μεγάλη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από ανάδειξη του θέματος από το agiaparaskevi-guide.gr σχετικά με το καθεστώς της παράτασης παραμονής στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής του παγοδρομίου και των λοιπών παιχνιδιών, ενώ όφειλαν ως είχαν υποχρέωση να έχουν εγκαταλείψει το χώρο από τις 9/1/2018.


Του Στρατή Μαζίδη


Το αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν την επόμενη ημέρα να αρχίσει η απομάκρυνση των εγκαταστάσεων από την κεντρική πλατεία. Επιπλέον ακούσαμε ότι η κατανάλωση του ρεύματος για το έξτρα διάστημα θα χρεωθεί στον επιχειρηματία.


Όμως κανείς δεν υπογράμμισε πως αυτό που προκύπτει ως αβίαστο συμπέρασμα είναι η διαχρονική λειτουργία της πόλης μας διαχρονικά με δύο μέτρα και δύο σταθμά.


Ακούσαμε ότι η παράταση ζητήθηκε και δόθηκε σε προφορικό επίπεδο επειδή το ζήτησαν καταστήματα της πλατείας και κάποιοι γονείς. Καμία γραπτή αίτηση από τον επιχειρηματία, καμία γραπτή παράταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Όμως ποιος θα έφερε την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος στο μεσοδιάστημα; Τα καταστήματα; Οι κάποιοι γονείς; Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής; Ο επιχειρηματίας;


Επίσης αναδεικνύεται μια άνιση πραγματικότητα.


Από τη μια ο Δήμος επιτρέπει σε κάποιον σιωπηλά να επιχειρεί και σε άλλους να ωφελούνται δίχως τις αντίστοιχες προκύπτουσες υποχρεώσεις μέχρι να αναδειχθεί το ζήτημα. Διότι ακόμη κι αν το ρεύμα χρεωθεί, η πλατεία δόθηκε δωρεάν για το επιπλέον διάστημα.


Από την άλλη προχωρά σε κατασχέσεις λογαριασμών δημοτών όταν έχουν χρωστούμενα προς αυτόν δίχως τη διάκριση αν πρόκειται για μπαταχτσήδες ή έντιμους πολίτες που απλά έσκασαν από τα υπέρογκα φορολογικά βάρη και την κρίση.


Δε γίνεται άλλοι να έχουν υποχρεώσεις δίχως να κερδίζουν κάτι αλλά να τιμωρούνται όταν δεν ανταποκρίνονται και άλλοι να κερδοσκοπούν ανέξοδα εις βάρος μας. Είναι άδικο και νομίζω ότι όλοι το αντιλαμβανόμαστε αυτό.


 

 

 
Νεότερη Παλαιότερη