Με τις πίτες δεν κερδίζονται εκλογές, βγαίνουν όμως συμπεράσματα από τα συστατικά τους

[caption id="attachment_66581" align="aligncenter" width="500"]dough-3082589_960_720 webandi - Pixabay[/caption]

Ιανουάριος - κουτσοφλέβαρος, κάτι σαν τον Αύγουστο του χειμώνα όπου οι βασιλόπιτες μονοπωλούν το ενδιαφέρον με τα σοβαρά ζητήματα να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κόπηκαν οι πολιτικές βασιλόπιτες.


Του Στρατή Μαζίδη


Με τις πίτες δεν κερδίζονται εκλογές, βγαίνουν όμως ορισμένα βασικά συμπεράσματα από τα συστατικά τους.


Η παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, Νίκη των Πολιτών, έκανε μια θεαματική στροφή στα όσα μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια επιλέγοντας το Δημόκριτο και ενσωματώνοντας την κοπή της βασιλόπιτας σε μια ευρύτερη απολογιστική παρουσίαση πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής. Όπως αναμενόταν, το αμφιθέατρο γέμισε. Ο κατάμεστος Δημόκριτος δε συνεπάγεται απαραίτητα εκλογική επικράτηση, προς τούτο αρκεί να δει κανείς τις φωτογραφίες από την παρουσία της Συμμαχίας Ευθύνης το 2013 συγκρίνοντας με τα εκλογικά αποτελέσματα λίγους μήνες αργότερα. Ωστόσο η Νίκη χρειαζόταν ένα φρέσκο επικοινωνιακό αέρα για την ψυχολογία της μετά την ανεξαρτητοποίηση τριών δημοτικών της συμβούλων. Επίσης η εκδήλωση του Δημοκρίτου σηματοδοτεί άτυπα την εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου.


Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επέλεξε μια ασφαλή λύση σε ένα χώρο που εύκολα γεμίζει. Στην ανακοίνωση που διαμοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα αφιερώνονται περισσότερα από τα 2/3 στο ποιοι ήταν παρόντες. Μολονότι γίνεται αναφορά σε άλλους δημοτικούς συμβούλους που παραβρέθηκαν (Γιαννακόπουλος, Βλάχος, Λογοθέτης) δεν υπάρχει καμία αναφορά στα μέλη της δημοτικής ομάδας της παράταξης που έδωσαν το "παρών". Την εξήγηση δεν τη γνωρίζω, το μόνο που ξέρω είναι πως σίγουρα δεν έδωσαν το "παρών" ο πρώτος σε σταυρούς, Κώστας Τσιαμπάς και ο Γιάννης Μπαλτόπουλος. Όχι γιατί είχαν κάποια άλλη υποχρέωση που δεν τους επέτρεπε να περάσουν έστω και για λίγο.


Στα πλαίσια αυτά δεν μπορεί να μη σημειωθεί ότι στην πίτα της Καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής (ΚΑΠ) στο κλειστό του Κοντοπεύκου το περιεχόμενου του χαιρετισμού του προέδρου της, Γιώργου Οικονόμου εμπεριείχε πολιτικό χρώμα επιβεβαιώνοντας (;) τη φημολογία περί επικείμενης ενεργής συμμετοχής του στα τοπικά κοινά ενώ πέτυχε να έχει την πιο βαριά συγκριτικά παρουσία ΝΔκρατικού στελέχους σε σχέση με το συναγωνισμό, αυτή του Νίκου Δένδια, κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του κόμματος και πρώτου βουλευτή Β' Αθήνας.


Η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του κ. Γιαννακόπουλου επέλεξε τον ίδιο ασφαλή χώρο (με τη μείζονα) αλλά αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μάλλον έτυχε καλύτερα αποτελέσματα. Ο πρώην Δήμαρχος είναι γνωστός για την ικανότητά του να γεμίζει χώρους και αμφιθέατρα. Ωστόσο κράτησα κατά μέρος ορισμένα πρόσωπα τα οποία έβλεπα συνήθως στις εκδηλώσεις του Βασίλη Γιαννακόπουλου αλλά αυτή τη φορά δεν είδα.

Νεότερη Παλαιότερη