Σάββατο 24/2: «Ο κλέφτης της γνώσης» ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα Βαρβαρούση

minetta_lidaVarvarousi1

ΖΩΓΡΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΛΗΔΑ

«Ο κλέφτης της γνώσης»

Ώρα 12:00 το μεσημέρι

Για παιδάκια από 4 έως 11 ετών

Η συγγραφέας, εικονογράφος, performer Λήδα Βαρβαρούση φέρνει τις ζωγραφηγήσεις της, στη ΜΙΝΕΤΤΑ και δημιουργεί ατελείωτα, πάνω σε μια τεράστια επιφάνεια χαρτιού, μια ολόκληρη ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος της.

Εικόνες που εναλλάσσονται με τη γρηγοράδα κινουμένων σχεδίων. Αφήγηση που βγαίνει από τα χείλη της Λήδας και ξετυλίγεται σαν ταινία. Ιστορία και σχέδια που δημιουργούνται μπροστά στα μάτια μας, με τους ήρωες να κινούνται, να μιλούν, να εκφράζονται και να συζητούν μεταξύ τους και με τα παιδιά. Μια μοναδική επαφή που, μόνο η Λήδα μπορεί να δημιουργήσει και, να συνεπάρει μικρούς και μεγάλους σ ένα παιχνίδι με τη γνώση.

«…Αλήθεια, μπορεί να κλέψει κάποιος τη γνώση; …Αλήθεια, μπορεί να κλέψει τους θησαυρούς που υπάρχουν μέσα στα βιβλία; …Αλήθεια, μπορεί να κλέψει τα μυστικά, τους άγνωστους τόπους, τους αλλιώτικους ανθρώπους, τις διαφορετικές συνήθειες που κρύβονται μέσα στις, γεμάτες μυρωδιά χαρτιού, σελίδες του βιβλίου; …Κι όμως μπορεί, κλέβοντας τα ίδια τα βιβλία! …Όμως, ένα παιδί ψάχνει να βρει τον κλέφτη των βιβλίων, τον κλέφτη της γνώσης …Θα τον βρει άραγε;…»

Συναντήσεις έμπνευσης παραμυθένια ταξίδια πάνω στο χαρτί, όλα βγαλμένα από την αστείρευτη φαντασία και το μαγικό χέρι της Λήδας, που “συνεργάζεται στενά” με μικρούς και μεγάλους και παρουσιάζει μια μοναδική Διαδραστική Εικονογραφική Αφήγηση.

Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα Βαρβαρούση εικονογράφο συγγραφέα performer

Οργάνωση Επιμέλεια: Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου

Ελεύθερη συμμετοχή

Απαραίτητη κράτηση θέσης στο email: paidosynantiseis@minetta.gr

Στο χώρο:

ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ

Λ. Συγγρού 193-195 & Χ. Σμύρνης 2

Στη Νέα Σμύρνη

paidosynantiseis

Νεότερη Παλαιότερη