Παρουσίαση ντοκιμαντέρ: «Βίλα Ιόλα, Ταξίδι στο Χώρο και Χρόνο» του Θάνου Αγγέλη από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος

villaIOLA_aggelis

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Βίλα Ιόλα, Ταξίδι στο Χώρο και Χρόνο» του Θάνου Αγγέλη την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 12:00μμ στη διεύθυνση Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-135 στον Κεραμεικό.

Ώρα προσέλευσης: 11:30πμ

Ώρα έναρξης: 12:00μμ

Διάρκεια ταινίας: 60 λεπτά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Tο ντοκιμαντέρ, “Βίλα Ιόλα, Ταξίδι στον Χώρο και Χρόνο”, είναι ένα οδοιπορικό στους χώρους του σπιτιού που έζησε ο παγκοσμίου φήμης συλλέκτης και γκαλερίστας “Αλέξανδρος Ιόλας”, και το οποίο φιλοξένησε ορισμένα από τα σπουδαιότερα σύγχρονα έργα τέχνης.

Η έρευνα ξεκινά την δεκαετία του 1950, από την γέννηση της ανιψιάς του Λένας στο τότε μικρό και λιτό σπίτι της αραιοκατοικημένης Αγίας Παρασκευής, και φτάνει μέχρι και σήμερα, που το σπίτι των 1700τμ στέκει εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο, περικυκλωμένο από οκταόροφες πολυκατοικίες.

Για πρώτη φορά από το 1987 η ανιψιά του Ιόλα, Λένα Κουτσούδη – Ιόλα και ο σύζυγος της Γκυ Νατάν, μιλούν για την ιστορία του κτιρίου το οποίο ζωντανεύει μέσα από τις μοναδικές αφηγήσεις τους και μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Ακολουθώντας την ιστορία της Λένας Ιόλα, ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές του μεγάλου συλλέκτη, αποκρυπτογραφούμε πτυχές της παράξενης αυτής οικίας και για πρώτη φορά καταρρίπτουμε μύθους που την περιβάλουν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στη σελίδα της εκδήλωσης ΕΔΩ.

 

Νεότερη Παλαιότερη