Ας μιλήσουμε λοιπόν για το χάλι της πλατείας Κοραή

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων σε καταστήματα. Όπως ήταν φυσικό επόμενο, το ζήτημα της πλατείας Κοραή και των όσων τραβούν εκεί καθημερινά περίοικοι και διερχόμενοι απασχόλησε τη συζήτηση, δίχως όμως να αποφασιστεί κάτι που θα επαναφέρει την τάξη.

Του Στρατή Μαζίδη

Ακούσαμε μάλιστα το Βασίλη Γιαννακόπουλο να λέει ότι κάποτε η πλατεία Κοραή ήταν ένα χάλι ενώ σήμερα είναι μια χαρά, με το Γιάννη Σταθόπουλο να του σχολιάζει: Έχεις περάσει καθόλου από την πλατεία Κοραή;  Άνετα θα νόμιζε κανείς πως είμαστε στο 2007 και όχι στο 2017!

Και αν ο κ. Γιαννακόπουλος, επί των ημερών του οποίου άρχισε η παραχώρηση της πλατείας, θεωρεί πως η περιοχή έχει αναπτυχθεί, ο κ. Σταθόπουλος που ορθά αναγνωρίζει την κατάσταση, σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει;

Για την ιστορία, η πλατεία Κοραή δεν είχε κανένα χάλι. Τα τελευταία χρόνια έχει τα χάλια της τα μαύρα όπου μέχρι και αντιδρόμηση της μικρής οδού έγινε για να εξυπηρετηθούν...κάποιοι, εκτός αν υπάρχουν παλαβοί οδηγοί που ανεβαίνουν τη Μεσογείων και αρέσκονται να κάνουν κύκλους γύρω από την πλατεία. Απεναντίας τα παλαιότερα χρόνια γυρνούσαμε από την Αθήνα το βράδυ με το λεωφορείο, μαθητές τότε στο Λύκειο, αράζαμε στην πλατεία μέχρι τις 0300-0400, ήταν και η καντίνα και όλη τη νύχτα ανεβοκατέβαινε κόσμος.

Τότε είχαμε πλατεία. Και ο αείμνηστος Σταύρος Κώτσης την ανέπλασε με ένα τέτοιο σχέδιο ώστε να τη χαίρονται οι περίοικοι.

Σήμερα τι έχουμε;

Α. μια πλατεία που παραχωρείται αλλά όπως αναφέρουν αρκετοί, ο παραχωρηθείς χώρος ενίοτε αυξάνεται ανάλογα τις ανάγκες

Β. ένα δέντρο που κόπηκε σύριζα και ακόμη δε μας έχει απαντήσει κανείς με ποια απόφαση συνέβη αυτό

Γ. κάποιους τύπους οι οποίοι όπως με ενημέρωσαν περίοικοι, τα Σαββατοκύριακα βάζουν κώνους, καταλαμβάνουν θέσεις, μετακινούν τους κάδους. Ενώ έχει συμβεί να καλέσει περίοικος την Αστυνομία γιατί του έκλεισαν το γκαράζ  αλλά τελικά να διαπιστώνει μια μορφή επιείκειας και ατιμωρησίας.

Δ. φορτηγά τροφοδοσίας να έρχονται όποτε θέλουν και να κλείνουν το ιδιωτικό πια δρομάκι της Κοραή στην πάνω πλευρά της πλατείας

Ε. ένα μεγάλο σκουρόχρωμα βαν συνήθως παρκαρισμένο στο συγκεκριμένο σημείο 9 φορές στις 10, να μας κλείνει την ορατότητα, μην πατήσουμε κανέναν πεζό βγαίνοντας στη Μεσογείων.

ΣΤ. αρκετά ΙΧ να σταματούν στα πεζοδρόμια της Μεσογείων και να κάνεις τον σταυρό σου πριν στρίψεις στη λεωφόρο δίχως να βλέπεις

Αυτό είναι το χάλι της πλατείας Κοραή! 

Νεότερη Παλαιότερη